Cum sa fiti in centrul atentiei! 

in_centrul_atentiei

” Oare o sa va fie de folos? ” Asta m-am intrebat acum, la inceputul acestui articol. Adevarul este ca trebuie sa fiti intr-adevar extraordinar pentru a intra intr-o camera plina de oameni si sa fiti in centrul atentiei. Acest articol n-o sa va ajute deloc daca sunteti genul de om care abia scoate un cuvant pe gura. Dar, sa presupunem ca toti cei care citesc acest articol sunt capabili sa invete cateva chestii noi…

In timp ce cititi acest articol as dori sa meditati asupra prestatia lui Alec Baldwin in “Malice”. Cuvintele lui ar trebui sa va inspire de azi inainte : ” You ask me if I have a God Complex. Let me tell you something: I am God!”.

Intrati ultimul intr-o incapere, zambind!

Puteti ghici cine nu intra niciodata primul intr-o incapere? Presedintele Statelor Unite ale Americii. De ce? Pentru ca nu ai ce face daca esti primul care isi faca aparitia.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca doriti sa fiti in centrul atentiei este sa va relaxati si sa nu numarati secundele pana cand veti ajunge la destinatie. Fiti destepti, urmariti cand oamenii incep sa apara la petreceri. Ar trebui sa ajungeti ultimii, dar sa nu intarziati prea mult, si sa zambiti tot timpul, ca si cand tocmai ati facut ceva aparte si ca nu doriti sa fiti in alt loc decat in acela in care sunteti. Acum ati reusit sa imprastiati ceva mister in incapere.

Sa nu va treaca prin cap sa intarziati la o petrecere sau la o intalnire importanta! Nu veti reusit sa trimiteti mesajul ca sunteti un tip foarte ocupat cu un program foarte incarcat, din contra!

Purtati ceva mai.. incomfortabil!

Ar trebui sa incepeti sa va simtiti comfortabil facand lucruri incomfortabile, pentru ca ceilalti or sa fie intrigati. Sa presupunem ca trebuie sa faceti o prezentare la munca. Incarcati prezentarea in Power Point, va ridicati in picioare, scoateti sacoul si toata lumea o sa va vada bretelele de la pantaloni si incepeti sa faceti prezentarea intr-un mod foarte calm, elegant, si amuzant. Toata lumea o sa se intrebe de ce bretelele acelea nu va jeneaza.

Aveti grija insa sa nu va imbracati ca un clown.

Memorati numele persoanelor

Daca sunteti la o petrecere, plimbati-va prin camera si salutati ceilalti oaspeti, pe care ii cunoasteti, folosind prenumele lor and puneti o intrebare care sa aiba legatura cu ceea ce ati discutat ultima oara.

Este o chestie psihologica. Oamenilor le place sa auda numele lor intr-o conversatie, le place sa stie ca stiti lucruri despre ei.

Acordati atentie celor din jur, memorati numele lor si veti avea un rezultat neasteptat.

Trebuie sa va faceti simtita prezenta intr-o conversatie

Acesta esta un sfat foarte important. Toti putem sosii tarziu la o petrecere, dar trebuie sa avem charisma si sarm sa ne facem prezenta simtita.

Daca conversatia este serioasa, faceti un comentariu mai putin popular in legatura cu o problema politica, dar sa va argumentati acel comentariu cu cateva argumente concrete.

Inca un pahar!

Insa, aveti grija. Trebuie sa pareti relaxat si increzator. De obicei, cel care doreste sa mai bea un paharel atunci cand cheful s-a cam terminat… o sa para putin cam.. disperat!

It’s classic Dale Carnegie: People love the sound of their own names and they’re thrilled to know you were thinking about them, especially in 2010 when rubes mostly hide behind Twitter handles and Facebook profiles.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.