2012: 5 lucruri pe care nu le stiai 

mayas

Conform adeptilor profetiei Calendarului Mayas, civilizatia mayasa a vazut viitorul cu o claritate fara egal; ei au prevazut importante evenimente globale si galactice si au prezis ca sfarsitul lumii va avea loc la finalul anului 2012.
Daca erau atat de buni la prorocirea viitorului, atunci de ce nu a mentionat nici unul din ei o zi a sfarsitului care a avut loc mai devreme pentru civilizatia mayasa, si anume cea din 1517 cand au sosit exploratorii spanioli? Te-ai gandi ca un viitor in care vor fi inrobiti si in care vor muri pe capete de variola ar fi pornit niste sunete de alarma pentru un proroc talentat – spunem si noi doar asa.

In realitate, nu exista nici o dovada ca lumea se va sfarsi in 2012. Exista totusi dovezi care se duc naibii chiar acum: The Complete Idiot’s Guide to 2012 (Ghidul complet al anului 2012 pentru idioti) a fost scris in parteneriat cu o persoana „cu autoritate” care crede in cercurile din lanuri (crop circles). Se obisnuia ca aceste ghiduri sa fie scris pentru idioti. Ce mai urmeaza: „Ghidul idiotului pentru Sferele Spiritelor” scris de un fan respectat a lui Edgar Cayce?

In timp ce pacientii incep sa fuga prin ospiciu, va prezentam cinci lucruri pe care nu le stiati despre profetia legata de 2012.

1 – Profetia lui 2012 se bazeaza pe un calendar discreditat
Primul lucru pe care nu il stiati despre profetia legata de 2012 este tot ce veti nevoie sa stiti despre ea.

In anul 238 i.Hr. (sau poate 236) cineva din Mezoamerica (probabil ca nici macar un mayas) a ales o anumita zi din urma cu multi ani dintr-o serie de calendare care se suprapuneau ca fiind data facerii lumii. Aceasta persoana a folosit calendarul sacru de 260 de zile (Tzolkin) si calendarul secular de 365 de zile (Haab’), acestea fiind calendare folosite pe teritoriul Mezoamerican, si nu doar de catre mayasi. Ziua aleasa corespunde in calendarul nostru Gregorian cu 11 august 3114, i. Hr. Aceasta antica persoana a avut motivele lui pentru care a ales aceasta zi, dar ele nu erau tocmai bune, mai ales cand te gandesti ca el i-a atribuit pur si simplu originea lumii.

Apoi, el a combinat Haab’ si Tzolkin intr-un ciclu complex de 52 de ani numit Calendarul Rotund. Pentru a masura perioade mai lungi de timp, el a extrapolat conceptele lor despre timp in asa-zisul calendar Marea Numaratoare – sursa presupusei profetii – care avea cicluri de 5125 de ani, ceea ce a sugerat ca ciclul Marii Numaratori se va incheia in jurul datei de 21 decembrie 2012, iar apoi un nou ciclu va incepe.

Pentru ca aceasta data este aproape de solstitiu de iarna si pentru ca are o cifra comuna, 144000 (o subdiviziune de zile din Marea Numaratoare si o cifra care apare frecvent in Noul Testament), amatorii de teorii ale conspiratiei s-au tarat la suprafata strigand: sfarsitul lumii, dezastru galactic sau schimbari in constiinta, cand in realitate sfarsitul si inceputul unui ciclu ar fi fost motiv de bucurie pentru civilizatia mayasa, si nu un Armagedon.

2 – Compania Apple ofera aplicatii 2012 app

Uitati de ceea ce spun acele calendare, compania Apple crede ca ar trebui sa platesti un dolar pentru o aplicatie 2012 pentru iPhone-ul tau, care iti va oferi tot ce ai nevoie pentru a face fata Armagedon-ului, schimbarii in constiinta sau ce naiba se va petrece in decembrie 2012. Aceasta placuta aplicatie are o numaratoare inversa utila pentru a te informa despre cat timp mai ai de trait pe Pamant, o functie „note to self – atentie pentru mine” pentru a-ti aminti de lucrurile neterminate inainte de marea zi, o interesanta caracteristica numita „capsula timpului” si informatii despre civilizatia mayasa cu care sa-ti impresionezi prietenii care in curand vor fi morti.
Am aflat prima oara de aceasta aplicatie pe un website dedicat anului 2012, care continea un clip publicitar. Sub clip era un singur comentariu: „Acesta este cel mai tampit lucru pe care l-am vazut”.
Cred ca exprima totul.

3 – Mayasii ii spun anului 2012 “Inventia Gringo” (inventia americanilor)

Un alt lucru pe care nu il stiai despre 2012 este legat chiar de mayasi. Sunt fascinanti, nu-i asa? Dupa sute de ani de civilizatie avansata, dintr-o data au disparut de pe fata pamantului. Cat de misterios!

Si cat de flagrant de fals. Aproximativ sapte milioane de mayasi traiesc astazi in aproape aceleasi zone unde au locuit acum 15.000 de ani, si anume: parti din Mexic, Peninsula Yucatan, Guatemala, Belize, El Salvador si Honduras. Vorbesc 30 de limbi, unele dintre ele fiind pe care de disparitie, si in general cred ca interpretarea apocaliptica data sistemului lui calendaristic este exploatant si pretentios.

4 – 2012 este noul Y2K

Va amintiti de 1999? Vai, acel virus al mileniului a fost un adevarat esec! Adica, un esec din punct de vedere al scenariilor cumplite, dar a fost succes pentru afaceri. Si, asa cum va asteptati, o frenezie similara legata de „Armagedon 2012” si de misteriosul sistem de credinte Mezoamerican este pe cale sa se intample.

Cartile despre acest subiect au inceput sa apara cu decenii in urma, insa incep sa curga cu adevarat de-abia acum (va rugam sa le cautati pe Amazon singuri, pentru ca am prefera sa nu le facem publicitate gratuita); impreuna cu filme ale unor studiouri mari de la Hollywood care fie urmeaza sa fie lansate, fie sunt in productie, iar in unele cazuri joaca in ele nume mari precum John Cusack. De asemenea, exista nenumarate site-uri pe Internet dedicate acestei farse, precum si un numar de 2012 de Conventii unde oamenii platesc pentru a vedea personaje care se presupun ca sunt personalitati mayase vorbind intr-un limbaj New Age (Noua Era), care a fost prima oara perfectionat de L. Ron Hubbard in cartea Dianetica.

5 – Sfarsitul lumii din 2012 Armagedon va fi transmis in direct din Sherman Oaks

Ultimul lucru pe care nu-l stiati despre profetia lui 2012 este ca sosirea ne-sfantului Armagedon va fi probabil transmisa in direct de cel mai paranoic post de radio din Statele Unite: Coast to Coast AM. Aceasta populara emisiune de noapte este transmisa direct dom Sherman Oaks, California, fosta casa a faimoasei Galleria si locul de nastere a vesnicei scorpii-pe-care-iubesti-sa-o-urasti, Valley Girl. Emisiunea este gazduita de George Noory si preluata de XM Radio Satellite, precum si de alte sute de statii radio din tara. Show-ul are o fani devotati formati din iubitorii de conspiratii „O, doamne, sunt atat de sigur”, adepti ai trepanatiei, vanatori de fantome si victime ale rapirilor extraterestilor care tot intra si ies din terapie. Poti sa scuturi un bat in fata lor si sa spui „hocus pocus” sau „abracadabra” si ei vor avea o dezbatere despre asta.

O abonare la Streamlink va fi un minunat cadoul pentru Craciun. Potrivit calendarului mayas, mai sunt doar trei sarbatori de Craciun pana la convergerea apocaliptica dintre armoniile noastre galactice, asa ca nu amanati!

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.