6 formatii extraordinare numite dupa oameni reali 

pink_floyd_formatia_g

Daca exista un lucru care este foarte “cool” despre formatiile rock este felul in care si-au luat numele. Spre exemplu, stiati ca Pearl Jam a fost numita dupa un cantec peyote scris de stra-strabunica lui Eddie Vedder? Daca nu era ea, formatia se numea Mookie Blaylock ( dupa jucatorul de baschet ).

Si mai sunt destule geneze interesante. Astazi vom discuta despre sase formatii rock care si-au capatat numele dupa oameni reali.

Pink Floyd

Numita initial “The Sea Set” membrii acestei formatii au mers intr-o seara intr-un local pentru a canta si au descoperit ca mai exista o formatie cu acest nume. Gandind foarte rapid, Syd Barrett, a combinat numele a doi muzicieni pe care el ii aprecia, Pink Anderson si Flyod Council, si a redenumit formatia “The Pink Floyd Sound”, iar mai tarziu numele a fost scurtat in Pink Floyd.

Jane’s Addiction

Perry Farrell a avut o prietena, prostituata, pe nume Jane, care a spus ca prostitutia este “dependenta’ ei. Atunci, el a decis sa exploateze obiceiul femeii si astfel Jane’s Addiction a luat fiinta.

Lynyrd Skynyrd

Acum mult timp, acest nume a fost explicat ca un omagiu adus unui profesor de sport numit Leonard Skinner, care ii trimitea foarte des pe membrii formatiei la directorul liceului pentru ca parul lor era foarte lung.

Jethro Tull

Aceasta formatie a avut un set de nume ridicole la inceput, pentru ca nimeni nu ii chema sa cante si a doua oara. Persoana care se ocupa cu rezervarile a sugerat numele Jethro Tull pentru o seara, iar membrii formatiei au fost deacord. In aceea seara, formatia a cantat extraordinar, iar patronul clubului i-au chemat si a doua seara. Deci, cine este Jethro Tull? El este un agricultor englez care a trait in secolul 18.

Creedence Clearwater Revival

Legenda spune ca aceasta formatie a fost numita dupa prietenului lui Tom Fogherty, Credence Nuball, iar berea lui favorita a fost Clearwater. Aceasta bere nu se mai fabrica.

Alice Cooper

Cand formatia lui Vincent Furnier a sosit in Los Angeles, ei se numeau The nazz. In timp ce inregistrau un album ei au descoperit ca mai exista o formatie cu acest nume, asa ca au trebuit sa caute unul nou. Exista un mod mai bun de a face o decizie decat sa consulte placa Quija? Asa ca, povestea spune ca in timpul unei sedinte oculte, Vincent a aflat ca el este sufletul reincarnat al lui Alice Cooper, o femeie care a fost arsa pe rug in Salem pentu ca avea reputatia de a fi o vrajitoare.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.