8 din cele mai frecvente tipuri de vise si semnificatia lor 

vise

Sunt oare visele noastre – acele salbatice, fantastice si necenzurate amestecuri de imagini care ne bombardeaza in somn – doar o recapitulare a evenimentelor dintr-o zi, sau sunt mai mult de atat?

Si cum ne putem deschide mintea in fata posibilitatii ca visele noastre sa fie purtatoare de daruri – daruri valoroase care ar putea sa ne ajute sa castigam indrumare, sa rezolvam probleme si sa obtinem formula magica pentru a cunoaste partenerul ideal sau pentru a obtine marirea de salariu pe care ne-o doream?

Cred ca raspunsul la acea intrebare este un da fara echivoc. Din experienta mea, am descoperit ca visele sunt terapeutice, purificatoare, pot face predictii, pot vindeca, curata, inspira, reconstrui si prelucra.

Pentru ca aceste daruri cu multiple fatete, scopuri, straturi cu care ne trezim in fiecare dimineata sa aiba noima, este util sa stim cum sa le clasificam.

De fapt, exista indicii in cadrul fiecarui vis care ne pot ajuta sa discernem daca ne ajuta sa procesam informatii, sa ne eliberam de negativitate, sa ne imbratisam latura intunecata, sa ne depasim limitele, sa prezicem viitorul, sa primim inspiratie de la eul superior, sau sa ne cream o viata din… ei bine, visele noastre.

Mai jos sunt opt din cele mai intalnite tipuri de vise, ce inseamna ele si modul in care ne ajuta faptul ca stim ce inseamna.

1. Vise de procesare
Aceste vise pot sa fie cam deranjante pentru ca revin asupra evenimentelor dintr-o zi – in alte cuvinte, „somnambulism”. (Si cine are nevoie de asta?) Visele de procesare sunt o modalitate in care subconstientul nostru digereaza miliardele de mesaje la care suntem expusi in fiecare zi. In aceste vise incercam sa punem la punct probleme de la birou sau exersam modalitati de a finaliza o conversatie care a esuat.

Chiar daca aceste vise par obositoare si suparatoare, ele ne pot oferi un avantaj considerabil (precum niste ochi la spate), precum repetitia dinaintea unei piese de teatru. Poti sa privesti visele de procesare ca si cand ar fi asistentul tau personal care lucreaza in afara programului si a carui scop este sa curete mizeria biroului din mintea ta. In fiecare noapte in timp ce tu dormi, ea (sau el, indiferent ce te starneste) duce gunoiul, face ordine, indosariaza documente importante, arunca ceea ce este irelevant si te ajuta sa gasesti solutii si idei la intrebarile pe care ti le-ai pus pe parcursul zilei. Oare este de mirare ca atunci cand suntem nesiguri de ceva, spunem: „noaptea e un sfetnic bun”.

2. Vise de eliberare
Acestea sunt cosmarurile in care esti urmarit, cazi, pici un examen sau ajungi gol la un interviu pentru o slujba. Sincer, visele de eliberare pot sa fie infricosatoare. Dar inainte de a goli casuta electronica psihologica de aceste vise nedorite, gandeste-te ca ele pot fie sa te ajute sa te pregatesti pentru o sansa importanta (cum ar fi sa te avertizeze sa te pregatesti pentru interviu in loc sa mergi nepregatit), fie sa te ajute sa te eliberezi de convingeri care iti blocheaza creativitatea si pasiunea (aminteste-ti cat de bine te simti dupa un plans bun). Gandeste in termeni de „adio ce e vechi, bine ai venit ce e nou” sau „nu poti sa vindeci ce nu simti”.

3. Vise de integrare
Visezi ca tu sau altcineva actioneaza intr-un mod extrem pe care fie il admiri, fie il judeci (de exemplu, un dans senzual in holul de la locul de munca). Acest vis incearca sa te invete ca acest personaj sau comportament este un aspect vital din tine (chiar daca suna ciudat), iar daca accepti acest aspect, vei fi mai aproape de a deveni complet. Cu alte cuvinte, comportamentul pe care il judeci cu superioritate ar putea sa fie o parte din tine pe care iti este teama sa o recunosti – sau o urasti in secret.

4. Vise de prabusire / de rabufnire
Vise cu dezastre, moarte, incendii, tornade, inundatii, cutremure, vai! Aceste tipuri de vise sunt indicatori al unei schimbari semnificative in viitor. Daca esti genul de persoana care tine mult la tabieturile ei, aceste vise ar putea sa te ajute sa te relaxezi si sa iesi din tipare pentru a fi pregatita pentru ceea ce urmeaza. Secretul este sa imbratisezi schimbarea, deoarece este o parte inevitabila din aventura vietii.

5. Vise repetate
Visele care se tot repeta sunt precum un agent secret ce se afla in misiune pentru A.I.S. (Agentia de Informatii ale Subconstientului). Misiunea lor: sa transmita un mesaj constientului tau, care iti va spori buna-starea si fericirea, in caz ca vei alege sa-l primesti. Pana cand misiunea va fi indeplinita, agentul (visul repetat) va tot incerca si se va opri doar atunci cand mesajul este primit si decodificat cu succes. Fii atent la indicii!

6. Vise cu premonitii
Aceste vise sunt cele in care te uiti intr-un glob de cristal si vezi viitorul. Nu poti sa fii niciodata sigur ca ai un vis cu o premonitie pana cand unul din aspectele lui nu se petrece in viata reala. Dar uite un indiciu cate te poate ajuta sa-ti dai seama cand ai un astfel de vis: visezi oameni, locuri si situatii care sunt extensii viitoare ale lucrurilor care se petrec in prezent in viata ta. (De exemplu, visezi ca mergi la cumparaturi pentru un inel de logodna, iar cand te trezesti, el te cere in casatorie).

7. Vise profetice
Visele profetice sunt precum propriul tau Tufis in Flacari pe care l-a vazut Moise, daca acorzi atentie mesajelor lor, ele pot sa-ti infatiseze mai multe decat ar putea un clar-vazator. Cum functioneaza: visezi o fiinta inteleapta, iubitoare (de exemplu, Iisus, Krishna, Buddha, Maica Tereza, Ganghi, animalul tau de companie decedat, un bunic preferat, etc.) si simti ca ti s-a facut un dar sau ca ti s-a predat o lectie de viata. Fa acest vis parte din realitatea ta constienta prin scrierea mesajului sau pe o bucata de hartie sau prin retrairea sentimentului pe care ti l-a dat acest vis cat mai des cu putinta.

8. Vise cu indepliniri ale dorintelor
Precum duhul din lampa, acest tip de vis te aliniaza la rezonanta dorintelor inimii si sufletului tau. Asa cum oamenii care sunt bogati atrag mai multa bogatie, iar oamenii fericiti atrag mai mult din ceea ce ii face fericiti, cand te deplasezi in directia viselor tale comportandu-te ca si cand s-au indeplinit deja, cresti viteza procesului de manifestare. Visele in care dorintele ni se implinesc ar putea include visele legate de o vacanta viitoare, o intamplare ideala de la locul de munca, sau rezolvarea unui conflict pe care il ai cu o ruda. Pentru ca subconstientul tau nu poate face diferenta intre evenimente reale si cele imaginare, visele de acest tip creeaza o harta energetica care te poate indruma din locul in care te afli spre cel in care ti-ai dori sa fii.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.