iPhone spart pentru a rula Android 2.2 

iphone_android

Daca nu reusiti sa va schimbati vechiul iPhone, dar va doriti un dispozitiv Android, exista o modalitate de a le combina: creand un smartphone ce are corpul primului, dar creierul celui de-al doilea.

O spargere recenta arata cum poate fi rulata cea mai recenta versiune a mobilelor Google, Android 2.2 aka FroYo, pe telefonul iPhone 3G de la Apple. Modul de functionare are totusi cateva probleme si nu e suficient de stabil pentru uzul zilnic, dar este primul pas spre crearea unui sistem de operare Android spart pentru iPhone.

Android 2.2 nu este inca disponibil la scara larga. Google a facut oficial acest sistem de operare luna trecuta, si desi este disponibil pentru dezvoltatori, inca nu a ajuns la clienti. Cativa utilizatori Nexus One sunt singuri care au primit actualizarea.

Aceasta nu este prima data cand cineva a incercat sa puna sistemul de operare Android, creat de Google, pe un iPhone. Luna trecuta, un editor de la PC World si-a descris incercarea de a pune sistemul Android pe telefonul lui Apple.

Adeptii curentului „Fa-o Singur” (DIY) modifica cu indrazneala telefoanele ca sa nu mai fie limitate la ceea ce fabricantii de smartphone ofera. De exemplu, cativa utilizatori curajori de smartphone si-au hackuit telefoanele Windows Mobile ca sa ruleze Android, avand astfel un nou sistem de operare fara nici o cheltuiala. De asemenea, au acces la noi caracteristici si aplicatii de pe piata Android.

Cel mai recent Android-iPhone nu este atat de sofisticat. Permite doar trimiterea de mesaje scrise si efectuarea de convorbiri. Nu sustine Wi-Fi si telefonul se poate incalzi in doar cateva minute de utilizare.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.