Un Blogger rasist depaseste limita 

hal_turner_blogger

Un blogger militant pentru suprematia rasei albe a fost arestat miercuri in casa lui din New Jersey, fiind acuzat ca a facut amenintari cu acte de violenta si amenintari cu moartea la adresa a trei judecatori din Chicago care au refuzat sa modifice un decret local ce interzice armele de foc manevrabile cu o singura mana.

Potrivit declaratiilor facute de un purtator de cuvant al Procuraturii Generale, Hal Turner, 47 de ani, un fost moderator de talk-show pe Internet, a fost luat in custodie de catre agenti FBI care s-au deplasat la domiciliul lui din North Bergen avand un mandat de perchezitie.

Procurorii au citat urmatoarea postare a lui Turner facuta pe Internet: „Dati-mi voie sa fiu primul care spune asta pe fata: Acesti judecatori merita sa fie omorati”.

Postarea includea si o harta cu Tribunalul Federal Everett Dirksen, unde cei trei judecatori lucreaza, precum si promisiunea ca urmeaza sa fie postata si o harta cu domiciliile acestora.

De asemenea, blogul facea referiri si la omorarea mamei si sotului judecatoarei federale din Chicago, Joan Humphrey Lefkow, din februarie 2005, crime care au socat intreaga tara.

Bloggerul a continuat sa scrie: „Se pare ca cei de la Curtea de Apel a SUA nu au priceput mesajul dupa acele crime… Se pare ca e nevoie de inca o lectie”.

Procurorul Patrick J. Fitzgerald a facut public arestul, care a rezultat in urma unei plangeri inaintate in cadrul tribunalului federal din Chicago.

El a declarat: „Luam foarte in serios amenintarile facute la adresa judecatorilor federali – punct”.

Turner a organizat o adunare a grupurilor extremiste in orasul Kalamazoo din Michigan, in 2007 si o adunare neo-nazista in Kingston, New York, in anul 2005. Vara trecuta, Turner a pus capat talk-show-ului sau de pe Internet, care promova ura la adresa homosexualilor, evreilor, oamenilor de culoare si altor minoritati, dar a continuat sa scrie un blog sub titlul „Cuvinte oneste intr-o perioada de amagire universala”.

Luni, intr-un tribunal din Connecticut, Turner a fost pus sub acuzatie pentru ca a incurajat savarsirea de acte de violenta asupra unor legiuitori ai statului. Se pare ca acesta a spus cititorilor blogului lui sa „puna mana pe arme” impotriva legiuitorilor si a mai spus ca oficialii guvernului ar trebui „sa se supuna Constitutiei sau sa moara”.

Turner s-a referit la cei trei judecatori care au luat hotararea judecatoreasca privind armele de foc de mana ca fiind „gunoaie” si a spus „ca sangele lor va uda copacul libertatii”.

Judecatorii, care au respins procesul intentat de Asociatia Nationala a Armelor de Foc pentru a schimba hotararea de a interzice armele de foc de mana in Chicago si suburbia Oak Park, au considerat ca decizia privind decretele locale trebuie sa fie luata de Curtea Suprema a Statelor Unite.

Judecatorii au fost identificati ca fiind Richard Posner, Frank Easterbrook si William Bauer.

Turner a fost programat sa apara joi in fata Magistratului Michael A. Shipp din tribunalul federal din Newark, New Jersey. Acuzatia de amenintari cu ultraj si moarte a unui judecator federal are o pedeapsa maxima de 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

Avocatul lui Turner, Michael Orozco din Newark, a declarat ca clientul lui se afla miercuri noapte cu custodia agentilor federali si a refuzat sa comenteze acuzatiile.

Punctele de vedere ale lui Turner au atras atentia autoritatilor federale. Potrivit celor declarate de Turner in 2005 agentiei de presa Associated Press, FBI-ul l-a interogat in timpul anchetei legate de omorarea familiei Lefkow pentru ca acesta a declarat cu doi ani inainte in talk-show-ul lui ca judecatoarea „merita sa fie omorata”.

Initial, militantii pentru suprematia rasei albe au fost suspectati de savarsirea crimelor Lefkows dupa ce Matthew Hale, liderul unui grup pentru suprematia albilor, a fost condamnat pentru ca a cerut unei persoane ce era agent FBI sub acoperire sa o ucida pe judecatoare. Dar, pana la urma, s-a dovedit ca ucigasul a fost un barbat care a fost furios pentru ca judecatoarea Lefkow a respins un proces de malpraxis.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.