Un pilot moare, avionul aterizeaza in siguranta 

piloti_avion

Pilotul unui avion al companiei aeriene Continental, care zbura de la Bruxelles la Newark a murit in timp ce traversa Oceanul Atlantic, dar avionul a fost adus in siguranta la sol de cei doi copiloti.
Zborul numarul 61 a aterizat la timp, chiar inainte de pranz, pe aeroportul International Newark Liberty, au declarat autoritatile. Purtatorul de cuvant al companiei aeriene din Houston, Kelly Cripe, a spus ca avionul Boeing 777 avea 247 de pasageri la bord.

In timpul zborului, pasagerilor nu li s-a comunicat decesul pilotului, au fost doar intrebati daca exista vreun doctor printre ei si cativa pasageri s-au apropiat de cabina pilotilor.

Conform lui Cripe, se pare ca pilotul de 61 de ani, domiciliat in Newark si avand peste 20 de ani de experienta de zbor, a murit din cauze naturale.

Un pilot de schimb era prezent la bord in timpul zborului si l-a inlocuit pe pilotul decedat.

„Avionul si-a continuat zborul in siguranta, avand doi piloti la comanda”, a fost comunicat in declaratie.

Martha Love, un pasager din Greenwich, New Jersey, care a avut loc in primul rand din avion, a declarat ca pasagerilor nu li s-a comunicat exact ce s-a intamplat in cabina.

„Nimeni nu a stiut”, a spus aceasta. Love a devenit ingrijorata doar dupa ce avionul a aterizat, iar pe pista a vazut aliniate masini ale pompierilor si ambulante.

Nici Simon Shapiro, un pasager din Brooklyn, New York, nu a fost la curent cu ceea ce s-a intamplat.

„Nu am auzit si vazut nimic”, a spus Shapiro. „M-a intrebat de ce erau atat de multi politisti”.

Ca masura de precautie, au fost trimise echipe de urgenta pentru a intampina avionul.

In 2007, un alt pilot al companiei Continental a murit in timpul zborului dupa ce s-a imbolnavit in timpul unei curse de la Houston la Puerto Vallarta in Mexic. Avionul a aterizat in siguranta cu ajutorul copilotului, dupa ce a fost deviat spre aeroportul international McAllen-Mille.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.