Pe YouTube gasesti cantece rare 

youtube

La orele mici ale unei nopti de vara cand eu eram la facultate, am auzit un cantec la faimosul San Francisco Live 105 care parea, la acel moment, unul dintre cele mai profunde, melodice si captivante melodii pe care le-am intalnit.

Se numea Dancing on the Planet (Dansand pe planeta), si chiar si atunci – la finalul anilor ’80 sau inceputul anilor ’90 – un cantec rar pe care nu l-am mai auzit niciodata la radio.

Ani la rand, o auzeam in mintea mea, acolo intotdeauna este acest incredibil cantec pe care eu trebuie sa-l gasesc.

La ceva timp dupa ce a inceput era Google, am inceput sa il caut, gasindu-l prezentat pe ici pe colo pe unele site-uri cu muzica, artistul identificat ca fiind Dave Storrs. Dar erau putine indicii pentru cum as putea sa am o copie.

Odata, am gasit un site European care oferea o compilatie care includea si aceasta melodie. Am incercat s-o cumpar, dar nu am reusit. De asemenea am scanat diferite fisiere din site-uri si am prins cate un pufait ocazional din ea. Dar totusi, cantecul nu era decat o memorie impecabila.

Dar acum doua saptamani am avut inspiratia sa caut aceasta melodie pe YouTube. O cautare rapida de 21 de caractere. Imediat, fara nici o fanfara, nimic care sa concluzioneze ceea ce a fost o cautare de 15 ani, a aparut (vezi video mai jos): cantecul in persoana, acompaniat de un video digital neoficial a erei 1980.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.