Adresele IP IPv4 s-au terminat, adoptarea protocolului Ipv6 trebuie facuta cat mai repede. 

ipv4_ipv6

NRO a anuntat la data de 3 Februarie ca ultimele adrese IP Ipv4 au fost alocate. Luni, 31 Ianuarie, IANA a alocat ultimele doua blocuri de adrese IP catre APNIC, registratarul regional al Asiei din zona pacificului. Asta inseamna ca, incepand cu 3 Februarie, nu mai exista nici un bloc de adrese IP disponibil.

“Aceasta este o zi istorica din istoria Internetului, o zi pe care o anticipam de ceva vreme” a spus Raul Echeberria, Presedinte al NRO, reprezentantul oficial al celor mai mari organizatii RIR. ” Viitorul Internetului depinde de protocolul Ipv6. Toti cei cu interese pe Internet trebuie sa ia masuri pentru a adopta acest protocol nou”.

“Acesta este un adevarat moment de cotitura in ceea ce priveste dezvoltarea continua a internetului” a spus Rod Beckstrom, Presedinte ICANN. ” Nimeni nu a fost luat prin surprindere de acest fapt, iar comunitatea noastra s-a pregatit temeinc in acest sens. Asta inseamna ca adoptarea protocolului IPv6 reprezinta un pas foarte important, deoarece doar asa vom putea asigura dezvoltarea continua a Internetului la nivel mondial”.

Protocolul IPv6 este “noua generatie” de protocoale pe Internet, oferind un numar mult mai mare de adrese IP suportate si permitand Internetului sa se dezvolte in viitor. ” Miliarde de oameni folosesc Internetul pentru tot felul de operatiuni. Migrarea spre Ipv6 reprezinta o oportunitate pentru a fii mult mai creativi, pentru a creea aplicatii mult mai complexe fara sa ne temem ca vom ramane fara adrese IP” a spus Vice Presedintele IANA, Elise Gerich.

Adoptarea noului Protocol IPv6 este acum vital pentru toata lumea. Pregatirile pentru adoptarea acestui nou protocol au inceput aproximativ acum 10 ani, iar in acest moment putem spune ca toata lumea este pregatita sa faca acest nou pas.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.