Alta amenda pentru Microsoft 

microsoft_amenda_i4i

Microsoft a fost obligata de instantele judecatoresti americane sa plateasca daune unei companii canadiene pentru a fi folosit o inventie a acesteia fara a plati licenta.

Suma pe care Microsoft trebuie sa o plateasca companiei i4i este de 200 milioane dolari – echivalenta cu profitul pe patru zile al firmei canadiene.

Despagubirile privesc folosirea fara licenta in cadrul produselor Microsoft Word a unei inventii brevetate de i4i, referitoare la procesarea documentelor electronice.

Disputa se refera la folosirea codurilor embedded, care ofera instructiuni privind afisarea informatiei. Procesoarele de text Word 2003 si 2007 folosesc limbajul XML (Extensible Markup Language – limbaj extensibil de marcare) pentru a codifica si a defini informatia, printr-o metoda brevetata de firma canadiana.

Este a patra mare amenda data de un tribunal in Statele Unite ale Americii in acest an si a doua ca marime, dupa ce tot Microsoft a fost obligata sa plateasca 388 milioane dolari unei companii din Singapore.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.