Antreprenorul Web 2.0 a facut schimbarea la timp 

web_2.0

Un fost angajat de 26 de ani a companiei Microsoft care a ajutat sa asambleze produsul Windows Home Server, a infiintat o companie numita Esgut la cateva luni de la debutul platformei de dezvoltare Facebook in mai 2007. Esgut este un portofoliu a aplicatiilor Facebook, si cateva dintre ele, cum este Superlatives si Entourage, au devenit hituri autentice.

In aprilie, Ali a vandut cei 12 angajati a companiei Esgut la Social Gaming Network, o companie Silicon Valley sprijinita de Expeditiile Bezos, Fondadorii Fondului, si Partenerii Greylock. El a spus ca pretul a fost cu sapte cifre.

Dar Ali este primul care recunoaste ca pentru a parveni dezvoltatorilor platformei sociale, a salutat cu cateva luni in urma ca cea mai tare specie Valley de lucruri noi inteligente, conditia a luat o intorsatura semnificativa din rau in mai rau.

“Cei mai multi oameni nu se bazeaza pe nimic,” a spus Ali la pranz la un restaurant organic din apropiere de Square Union din New York la inceputul lunii decembrie. “Ei lucreaza de la o zi la alta.”

Cand s-a lansat platforma de dezvoltare Facebook, traficul in reteaua sociala a inceput sa explodeze. Ceea ce a inceput ca un site “fara volan” pentru studenti la universitatile de elita a devenit o fabrica cu zumzet a companiei Silicon Valley cu credibilitatea legitima a tocilarilor. Si oricum au fost multe inovatii ale Platformei Facebook, milioane de oameni au decis ca acum au un motiv sa se alature site-ului. Portile de navigare s-au deschis. Facebook a fost un fenomen.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.