Baieti si fete: Cum functioneaza Facebook intr-o relatie moderna! 

facebook_intr-o_relatie

Fara nici un dubiu Facebook are un impact asupra modului in care tineretul flirteaza, se indragosteste si se desparte. Acum, revista Seventeen a lansat un studiu care ne explica ce fel de repercusiuni are aceasta retea asupra relatiilor moderne.

” Adolescentii sunt foarte sociali, iar Facebook joaca un rol important in viata lor amoroasa” spune Ann Shoket, editor sef al revistei Seventeen.

Potrivit studiului, care a chestionat 10,000 de fete si baieti cu varste cuprinse intre 16 si 21 de ani – Facebook joaca un rol important asupra modului in care adolescentii intra in contact.

La o saptamana dupa ce au cunoscut o persoana, 79% la suta dintre ei fac click pe butonul “Friend” iar dupa ce noul “prieten” a fost adaugat, 60% dintre ei viziteaza profilul celelalte persoane cel putin odata pe zi.

De asemenea, contrar parerilor oamenilor, o retea de socializare dauneaza relatiilor personale, 72% dintre persoanele care au participat la studiu au spus ca faptul ca vorbeste cu cineva online nu face decat sa-i apropie.

Dupa cum am putut vedea in trecut in alte studii similare, Facebook joaca un rol si asupra modului in care ne despartim de partener(a).

Samuel Axon, de la Mashaable, a scris un articol foarte interesant despre cum Facebook a afectat in mod negativ relatiile de dragoste. Aplicatia Facebook AreYouInterested a lansat un studiu in care 21% dintre persoane au spus ca s-ar desparti de partener(a) prin status-uri pe Facebook,.

Seventeen mai spune ca 10% au fost parasite pe Facebook.

Studiul mai arata ca dupa o despartire 27% dintre persoane isi blocheaza fostul sau fosta pe facebook, folosind diferite prorgame de acest gen, ex Ex-Blocker, iar in mod surprinzator, 73% ii pastreaza in lista de prieteni.

Alte lucruri interesante prezentate de acest studiu:

- fetele judeca mai bine:43% dintre fete au spus ca nu isi vor da o intalnire cu cineva datorita profilului pe Facebook.

- baietii sunt mai secretosi cand vine vorba de relatii: 17% dintre baieti nu isi vor “sharui” statusul, in comparatie cu 12% dintre fete.

- fetele cred ca este mai excitant sa-ti schimbi statusul in ceea ce priveste relatia, 50% dintre fete sunt foarte incantate sa faca acest lucru pe cand 24% dintre baieti cred ca acest lucru nu este necesar.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.