Firefox in Rusia inlatura Google pentru Yandex 

mozilla_yandex

Utilizatorii Firefox in limba rusa vor vedea un nou motor de cautare in curand: rivalul Google, Yandex

Acum Mozilla are Google stabilit ca motor de cautare in Firefox-ul rusesc, dar s-a concluzionat ca Yandex a fost o alegere mai buna, in conformitate cu un blog postat de consilierul general pentru Mozilla, Harvey Anderson, vineri.

“In ultimele cateva luni, am prezentat pentru feedback, discutand cu localizarile noastre, studiind tendintele constructiei noastre Firefox Yandex, si revizuind experienta utilizatorului Yandex. Toata aceasta activitate ne-a condus la concluzia ca utilizatorii nostri rusi chiar vreau acces direct la serviciile de cautare Yandex in constructiile Firefox RU,” a spus Anderson.

“Ca rezultat, planuim sa stabilim Yandex ca furnizor de cautare pentru constructiile locale Firefox 3.1 rusesc,” a mai spus el. Versiunea 3.1 este cuvenita in saptamanile care urmeaza, dupa ce o a treia versiune beta este lansata si testata.

Mozilla are o mare parte a venitului sau printr-un parteneriat sub care Google imparte venitul din cautari. In 2007, 66 de milioane de dolari din total venit de 75 de milioane de dolari ai Mozilla.
Detaliile asupra schimbarii pot fi vazute in Mozilla bug Tracker (detectorul de probleme din program), care se refera in special la “noile aranjamente ale afacerii intre Mozilla si Yandex din Rusia.”

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.