Fondatorii vor sa cumpere inapoi Skype de la eBay 

skype

Asa cum New York Times anunta, fondatorii Skype-ului, Niklas Zennstrom si Janus Friis, sunt în discuţii cu mai multe firme private de cuvant si strang propiile lor resurse financiare pentru a crea o oferta pentru afacerea cu telefoane de pe internet. eBay a cumparat Skype-ul de la Zennstrom si Friis pentru aproximativ 3.1miliarde $ in 2005. Anul trecut am facut un anunt cum ca eBay ar fi dispus sa vanda Skype-ul in cazul in care compania nu ar putea sa-i sustina miezul afacerii ecommerce.

eBay a avut probleme gasind cai de a folosi Skype peste celelalte produse. eBay a eliminat co-fondatorul Skype si CEO Niklas Zennstrom in October 2007, dupa cum se aude, datorita frustrarii performantei financiare a Skype-ului. Ebay a mai negociat imensele castiguri datorate actionarilor Skype si a avut parte de o pierdere de 936 milioane $ in timpul tranzactiei.

Asa cum am scris primavara trecuta, s-a planuit aparitia unei vanzari probabil tarziu anul trecut sau in prima jumatate a acestui an. Bineinteles, cu economia intr-o conditie asa de proasta, vanzarea a fost,probabil pusa deoparte deocamdata.Ceva s-a pus la cale intre Google si Skype primavara trecuta, dar nu a iesit nimic. Recent Google si-a lansat propia voce de productie, Google Voice (odinioara Grand Central).
Recent Skype a lansat o aplicatie iPhone, ce a fost downloadata de 1 million de ori în primele două zile de la lansare. De putin timp Skype a facut pasul de a fi un player in spatiul companiei, dar nu se stia clar cat de bun va fi in a face bani.
Nu exista indoiala ca Skype pune multe pe masa, dar eBay probabil nu a fost cel mai potrivit comparator. Tehnologia accesibila a Skype-ului si o platforma dovedita in VOIP, VOIP2POTS si P2P Video este putin spus impresionanta. In present serviciul are mai mult de 405 milioane de useri inregistrati.

Urmand respectivele debarcari de la Skype, Zennstrom si Friis au format VC firm Atomico si au fondat site-ul videoTV Joost.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.