Google , partener Universal Music in noul site video muzical 

universal_music_google

Grupul Universal Music si Google sunt acum parteneri in noua afacere video muzicala. Cele mai mari 4 companii de top de inregistrari si parintele companiei You Tube anuntau joi ca lucreaza impreuna la Vevo, un nou serviciu de amuzament video muzical setat pentru a fi lansat sper sfarsitul anului.

You Tube se va ocupa de partea tehnologica, in timp ce Universal Music se va ocupa de continut. Cele doua companii vor impartii profitul. Dupa spusele companiilor, in acest moment se pare ca artistii si continutul companiei Universal sunt singurii reprezentanti faimosi de pe site. Totusi, Doug Morris, directorul executive al Universal Music, a declarat intr-o conferinta de presa ca este in proces de negociere cu alte nume de companii de top de inregistrari si este increzator in viitore colaborari.

Presedintele Google, Eric Schmidt, a spus, in aceeasi conferinta ca You Tube si Universal Music si-au reinoint contractul actual de parteneriat. You Tube va continua in a fi licentiat, pentru a putea permite vizitatorilor sa foloseasca melodii de la Universal Music. Videoclipurile facute profesional de la firma vor aparea numai pe Vevo, a declarat compania. Este prima data cand You Tube a lansat un website satelit, a spus Schmidt, adaugand mai apoi ca spera sa urmeze mai multe. Pentru Universal Music, miscarea a insemnat ca Morris a obtinut autonomia serviciului video muzical pe care o dorea de mult timp. De cand MTV a devenit o forta culturala si un urias success financiar prin oferirea videoclipurilor muzicale la TV, industria de inregistrari a realizat ca au gresit gandindu-se la videoclipurile muzicale ca la o metoda de promovare. Morris a spus ca in aceasta era a declinului financiar in acest sector, nu vede nimic “promotional” si sustine ca videoclipurile muzicale merita bani.

In septembrie, CNET a raportat ca Morris cauta o cale prin care sa-si construiasca propriul site video. Pare acum ca Morris avea deja partenerul de care avea nevoie, si anume Google. Surse apropiate companiei Universal Music spuneau anul trecut ca Morris vroia ca vidoclipurile artistilor lui sa primeasca un profil superior si sa fie prezentate vizitatorilor cu o calitate video superioara celei oferite de YouTube. Dar unde putea sa mearga sa gaseasca o audienta atat de gigantica ca cea de pe YouTube? Fara indoiala, Vevo va avea ce Morris si-a dorit.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.