Intel dezvaluie centrul de date alimentat cu soare 

intel_logo

Intel a inceput testarea folosind energia solara pentru a alimenta un centru de date in New Mexico, cu o aranjare fotovoltaica care genereaza 10 kW de energie. Dar vor trece ani, daca vreodata, inainte de a fi folosita energia solara peste tot in lume, cum unicul inseamna alimentarea centrelor de date.

Observatorul din Rio Rancho, New Mexico raporteaza ca Intel foloseste o aranjare de 64 de panouri solare fixe pentru a genera electricitate pentru un centru de date pentru o demonstratie. Marty Sedler, directorul de la Intel pentru utilitatile si infrastructura globala, a spus ziarului ca desfasurarea va “duce potential pe calea pentru un program solar mult mai agresiv de la Intel”.

Energiile solare vor fi folosite pentru a alimenta containarele centrelor de date, decat a unui centru de date traditional. Containarele folosesc mult mai putina energie decat centrele de date traditionale. Ziarul raporteaza ca sistemul Intel: va compensa 907.000 de lire estimate de dioxid de carbon, gazul verde, pana in 2025, dupa cum declara Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite. Acesta este echivalentul la, la fel de mult dioxid de carbon produs de 919.005 mile condusi de o masina mijlocie. Toate acestea sunt cifre foarte dragute. Dar din nefericire, pentru viitorul prevazut, centrele solare alimentate cu energie solara vor ramane in principiu un vis decat o realitate.

Data Center Knowledge are o conditie excelenta asupra problemelor energiei solare atunci cand vine vorba de alimentarea centrului de date. Problema este de doua ori: Centrele de date cer mai multa electricitate decat produce energia solara, si energia solara ramane foarte scumpa.

Blog-ul noteaza ca In sfarsit spectacolul de tendinte CeBIT a lui May, Microsistemele Solare (JAVA) demonstreaza o cutie neagra solara care incarca containarul si prinde pana la 700 de metri patrati de aranjare de panouri solare, care produc in jur de 10 kW de energie. De abia este energie suficienta pentru a sprijini o singura parte intr-o configuratie tipica de o densitate ridicata intr-o gaura neagra (de cand renumit Sun MD).

Panourile solare vor contribui la electricitatea pentru centrele de date? Desigur. Dar nu va asteptati ca ele sa fie unicul furnizor de energie.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.