iPhone pretinde un loc de rang inalt pe Flickr 

iphone_flickr

iPhone este celularul de alegere in aceste timpuri pentru ca face cele mai multe lucruri de care are nevoie o retea. Deci nu ar trebui sa fie o surpriza ca telefonul “a sculptat” un loc proeminent pe site-ul de fotografii a Yahoo, Flickr.

Flickr Camera Finder, numaratorul statistic al Yahoo pentru camerele foto folosite intre membri sai, arata ca de cand a aparut modelul iPhone-ul 3G, mai devreme in acest an, telefonul a sarit nu numai peste toate camerele foto ale celorlalte telefoane, clasand Nokia N95 pe locul doi, dar de asemenea si peste aproape toate camerele foto normale.

Este o implinire notabila. Am supravegheat timp de doi ani Flickr Camera Finder, si este prima data cand o camera foto a unui telefon se claseaza atat de sus. Plasarea in topuri a fost dominata de catre SLR, camera aleasa de catre multi si grei utilizatori ai Flickr.

Acum iPhone-ul este la o egalitate virtuala cu Canon’s Rebel XT si D80 de la Nikon, doua SLR-uri a caror popularitate castiga cu sosirea noilor modele a producatorilor dominanti ai acestor camere. Doar noul Rebel XTi de la Canon intrece iPhone-ul.

Desi traiectoria este curata, sunt amenintari. Prima, masurile de popularitate Flickr pe baza numerelor de utilizatori care au incarcat o fotografie intr-o anumita zi. Cu alte cuvinte, camera folosita de catre o persoana care a incarcat o fotografie pe zi va avea succes mai mult decat unul care incarca 100 de fotografii intr-o zi in luna. A doua, multe camere foto de telefoane nu se identifica cu Flickr, asa ca folosirea lor nu este permisa. Ultima, aceste statistici fluctueaza zilnic, si cine stie ce fel de comportament anormal va fi pe perioada sarbatorilor.

Numarul total de fotografii incarcate de pe Rebel XTi este de aproximativ 51 de milioane, comparat cu 5.8 milioane pentru iPhone. Oricum, sunt in jur de 3,000 de oameni care incarca zilnic din iPhone-ul lor comparat cu aproximativ 6,500 pentru XTi.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.