Microsoft a lansat Internet Explorer 9! 

Internet Explorer 9

Microsoft a lansat versiunea cu numarul 9 a browser-ului Internet Explorer, care include accelerare hardware, o securitate mai buna si facilitati precum “Pinned Sites”.

Potrivit lui Microsoft, veriunea Beta a Internet Explorer 9 a inregistrat 40 milioane de downloaduri.

In jur de 250 de site-uri populare din intreaga lume s-au aliat cu Microsoft si vor beneficia din plin de noile facilitati ale IE9. Dintre ele mentionam: Facebook, WordPress, DailyMotion, Pandora, The Huffington Post.

“Am lucrat indeaproape cu cele mai populare site-uri din lume si am primit feedback pozitiv din partea lor” a spus Ronnie Dockery, reprezentant al Microsoft.

O interfata mai simpla si mai curata

Internet Explorer 9 are un nou design, si se concentreaza pe o interfata mai curata, mai putin aglomerata.

“Atunci cand utilizatorii folosesc internet-ul acasa, ei fac acest lucru pentru a accesa continut. Cu IE9, site-urile vor aparea intr-un mediu simplu si curat, care se va concentra pe continut”.

Accelerare Hardware

Internet Explorer 9 foloseste accelerarea hardware pentru a imbunatatii experienta web. Folosind placa video, Microsoft spune ca IE8 folosete 90% din puterea calculatorului” pentru a oferi o experienta web mai buna.

Dockery crede ca IE9 se va evidentia in fata concurentilor precum Firefox and Google Chrome.

“Accelerarea hardware foloseste din plin resursele hardware ale calculatorului, IE9 devenind mult mai rapid” a mai spus Dockery.

“Urmatoarele versiuni de Adobe Flash Player si Microsoft Silverlight vor beneficia din plin de accelerarea hardware oferita de Internet Explorer 9″.

Technologii web noi

IE9 are suport pentru cele mai noi technologii web, incluzand CSS3, SVG si HTML 5.  Dockery a spus ca HTML 5 face ca site-urile sa devina ca niste aplicatii native.

” Este intr-adevar o experienta unica” a spus el. ” HTML 5 ofera un nou nivel de interactivitate, cu continut bogat si video-uri de inalta definitie”.

Securitate mai buna

IE9 si-a concentrat atentia mai mult pe securitate decat versiunile precedente. Tracking Protection permite utilizatorilor sa controleze ce site-uri vor accesa informatiile lor private, si mai important, ce site-uri nu au voie sa acceseze acele informatii.

Utilizatorii pot adauga adrese web in Tracking Protection List pentru a administra mai bine ce site-uri pot sau nu pot accesa datele.

Internet Explorer 9 vine si cu SmartScreen Malware Protection integrat in Download Manager.

Internet Explorer 9

Razboiul Browserelor

Aceasta noua versiune de Internet Explorer poate sa fie exact ceea ce Microsoft are nevoie pentru a se impune din nou pe piata browserelor, care este momentan  dominata de Firefox si Google Chrome.

Potrivit ultimelor statistici, se pare ca Firefox este cel mai folosit browser in Europa, desi Internet Explorer remane cel mai folosit in Irlanda.

” Este pentru prima oara cand Internet Explorer 9 pierde locul ” a spus Aodhan Cullen, CEO al StatCounter, atunci cand au lansat pe piata ultimele statistici privind browserele web.

“Acest lucru se pare ca se intampla din cauza  ca Google Chrome devine mult mai popular, in timp ce Firefox isi metine pozitia pe piata”.

De asemenea, Firefox o sa lanseze versiunea cu numarul 4 foarte curand, Recent, Mozilla a lansat versiunea Firefox 4.0 Release Candidate.

Intr-o asa competitie acerba cu Firefox si Chrome, Microsoft trebuie sa vina cu inovatii pentru a ramane relevant pe piata browserului web. Se pare ca au inceput sa mearga intr-o directie buna, datorita fapului ca au adaugat o securitate mai buna si suport pentru HTML 5 in noul lor browser, Internet Explorer 9.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.