MySpace va concedia 50% din angajati 

myspace

MySpace.com, candva cea mai populara retea sociala din lume ( inainte de fenomenul Facebook ), se pregateste sa concedieze 50% din angajatii sai, conform unor surse apropiate.

Asta inseamna ca MySpace se pregateste sa concedieze in jur de 550 de persoane, majoritatea lucrand in birouri din Statele Unite dar si in locatii internationale.

Compania este disperata sa economiseasca bani, drept pentru care angajatii MySpace au avut liber intreaga ultima saptamana din Decembrie.

Tot potrivit surselor, managerii companiei sunt inca in cautarea altor metode de a reduce costurile, reteaua MySpace fiind afectata foarte mult din punct de vedere financiar odata cu scaderea traficului si implicit a veniturilor. Concedierile sunt doar o parte dintr-o strategie de viitor a MySpace, o companie care a intampinat o multime de probleme in anii ce au trecut.

Una dintre optiunile mentionate foarte des este si cea de a scoate MySpace la vanzare. Potrivit lui Jack Kennedy, Vice Presedinte de Operatii la News Corp ( Proprietarul MySpace) aceasta este o optiune pe care o au in vedere tot mai des.

Pana acum, reducerile de cost si explorarea optiunii de vanzare au fost puse in “asteptare” deoarece MySpace a lansat un design nou al site-ului, un design ce aduce mai mult cu un entertainment hub, si care a fost lansat acuma 6 saptamani. De asemenea, MySpace ofera acum integrare cu Facebook pentru utilizatorii sai.

De asemenea, MySpace si-a refacut oferta pentru mobile si a semnat un nou contract de publicitate cu Google.

Dar, potrivit unor source din interiorul companiei, redesign-ul si miscarile astea de strategie nu sunt considerate salvatoare pentru MySpace. Iar intre timp, suma de bani pe care MySpace o primeste de la Google in urma contractelor de publicitate este tot in scadere. Nu este nici o surpriza ca News Corp. incearca sa remedieze aceasta situatie.

De fapt, analizand castigurile din Noiembrie, conducerea News Corp a atras atentia asupra MySpace spunand ca ” actualele pierderi nu sunt acceptabile si nu pot fi sustinute din afara”.

Deocamdata, doar o vanzare ar putea sa salveze aceasta companie.

Daca ar fi sa acordam atentie zvonurilor, atunci ar trebui sa stiti ca Zynga, compania care dezvolta jocuri pentru Facebook, este un potential cumparator al Facebook. Zvonurile spun ca au existat discutii in acest sens intre Zynga si MySpace, dar nu s-a ajuns la nici un consens.

Un raspuns pentru MySpace va concedia 50% din angajati

  1. Web Design

    Mi se pare mie sau reteaua MySpace incepe sa scada din ce in ce mai mult? :| Pacat

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.