Numarul vizitatorilor YouTube din S.U.A. a ajuns pentru prima data la 100 milioane 

youtube_logo

Avand in vedere inaugurarea, show-urile, X-Games, alaturi de alte evenimente importante petrecute in ultima vreme, nu este un shoc faptul ca utilizatorii au asaltat site-ul YouTube pentru a-si improspata cunostiintele, si totodata pentru a-si viziona videoclipurile. Este cu atat mai putin surprinzator faptul ca YouTube are multe motive de bucurie, din moment ce compania a depasit 100 de milioane de vizitatori ai Statelor Unite, clasandu-i astfel pe locul 3 din topul celor mai vizitate site-uri de pe Internet, obtinand tot un loc 3 in topul

site-urilor cu cel mai intens trafic, reprezentand aproximativ 17% din totalul traficului de Internet la nivel mondial. Acest lucru da o idee cererii si cresterii industriei video online.

Cand Google a achizitionat video site-ul in 2006, in mod evident, au luat o decizie foarte buna, din moment ce site-ul este cel mai popular furnizor de videoclipuri online din Statele Unite. Numai in luna ianuarie, au fost vizualizate aproximativ 6.4 miliarde de videoclipuri, acesta fiind echivalentul a 43% din videoclipurile de pe piata din Statele Unite.

Cifrele puse de comScore arata ca web surferii Statelor Unite au vizionat pe site-uri diferite,peste 15 miliarde de videoclipuri in fiecare luna. Cu toate acestea, YouTube este site-ul care a captat atentia si marea majoritate a utilizatorilor. „Alexa” posteaza diagrama de utilizare a latimii de banda , astfel se pot observa paginile vizualizate si clasamentele care au fost facute de-a lungul timpului. La un moment dat, YouTube a achizitionat peste 20% din totalul traficului de Internet. (Mai/Iunie, 2008).

In luna ianuarie, comScore a declarat numărul total de materiale vizionate online în Statele Unite a crescut cu 4%,la 14,8 miliarde, faţă de decembrie 2008. Creşterea se datorează în proporţie de 91% paginii YouTube. Doar sub un miliard de perosane din Statele Unite au vizualizat 6.3 miliarde materiale video prin intermediului site-ului, care in medie inseamna aproximativ 63 de videoclipuri pe vizitator.

Media numarului vizitatorilor indica faptul ca in luna ianuarie, o persoana a petrecut aproape 6 ore vizualizand materiale video online, cu 15% mai mult decat in luna decembrie.

In ciuda faptului ca YouTube este detinut de Google, Fox interactive Media nu se lasa mai prejos, acesta ajungand la 552 milioane de materiale video vizionate.

Google si Yahoo se claseaza pe primele locuri in topul site-urilor cu cele mai multe accesari, acestea fiind urmate de YouTube. Urmatoarele site-uri clasate sunt Facebook si MySpace.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.