Poate Microsoft sa-si faca viitorul mobil? 

microsoft

Vrei un telefon care sa faca de toate? Internet, muzica, fotografii, filme, documente, texte, mesaje instant, jurnal, contacte si…telefoane?

Atunci un telefon inteligent este bun pentru tine. Dar cum piata pentru mobilele bune este din ce in ce mai aglomerata, pe care sa-l alegi?

Liderul mondial al pietei, Symbian, face programul care este folosit de aproape toate telefoanele inteligente de la Nokia (si alte cateva).

Cercetarea in Motion cu email-urile prietenoase pentru dispozitivele Blackberry a incoltit piata si inainteaza spre spatiul consumatorului.

Apple o nascoceste cu iPhone-ul neted dar scump. Si doar cu cateva luni in urma gigantul de cautare Google a intrat in acest camp cu al sau Linux – bazat pe programul Android, proiectat sa intareasca telefoanele mobile prin intelegerea internetului.

Oh, si uite ca apare si Microsoft. De ani, gigantul calculatoarelor a vrut sa intre in piata mobilelor – nu fara succes, dar in final ramanand un jucator nisa.

Doua lucruri au tinut pe Microsoft inapoi: tehnologia si utilizarea.

De ani, simpla tehnologie a telefoanelor mobile nu a fost suficient de avansata de a juca la puterea dispozitivelor care de fapt erau mini-calculatoare.

Windows Mobile si alte telefoane inteligente au fost trase inapoi deoarece ele trebuiau sa “traiasca cu capabilitatile hardware din trecut; parti cheie lipseau,” a spus Andy Lees seful Grupului de Comunicare Mobile de la Microsoft.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.