Reteaua sociala mai populara decat web-email 

nielsen_online

Mai multe persoane fizice viziteaza si utilizeaza retelele sociale sib log-urile, mai degraba decat web based email, sustine un raport emis de Nielsen Online, o firma care contorizeaza timpul petrecut de oameni pe internet, vizitand diferite site-uri. Aceste date noi marcheaza o schimbare in directia de Internet si comunicare a user-ilor sai.
Nielson sustine ca peste doua treimi din populatia globala foloseste “ membrul comunitatilor ”, care include site-uri blog si retele sociale.

Membrii comunitatilor constituie ce-a de-a patra cea mai populara categorie, aparut inainte de aparitia email-ului, drept cea mai frecventa activitate online din lume. Inainte de aparitia membrului comunitatii, sunt cautate portaluri de interes general, si PC-ul pe baza de aplicatii software.

In perioada decembrie 2007 – decembrie 2008, Nielson a stabilit ca blogg-ingul si site-urile de retea sociala combinate, a ajuns la 66.8% din populatia online la nivel global.

Exista o convingere comuna ca pentru tineri, folosirea email-uri pentru a comunica cu persoane mai in varsta, este ceva normal, astfel, site-urile de retele sociale, mesajele text, si mesajele instant, sunt metodele preferatede comunicare dintre prieteni. Cu toate acestea, Nielson a descoperit ca Facebook a avut o crestere mai mare in generatia mai veche decat in cea a tinerilor.

Cei care au contribuit la extinderea site-ului Facebook sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 35-49 de ani, adaugand o suplimentare de 24.1 milioane de utilizatori cu varsta cuprinsa intre 50-64 de ani, astfel fiind cu 13.6 milioane mai multi utilizatori in decursul unui an (decembrie 2007 – decembrie 2008).

La nivel global, Facebook a fost considerat cel mai popular site de retea sociala. In plus, se pare ca site-ul este capabil sa pastreze atentia user-ilor sai, media unei persoane care este online pe site este de aproximativ 3 ore si 10 minute.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.