Time Warner TV pretutindeni: acces web fara cablu sau satelit 

timewarner_tv

Intr-un interviu cu Advertising Age, directorul executiv al Time Warner Jeff Bewkes, a disctat despre un concept in care compania aprecia ca programul TV se afla pretutindeni. Scopul acestei initiative este de a porni o revolutie la nivelul industriei, captand astfel industria cu cablu si cea de intretinere a retelelor de televiziune simultan. „Aceasta nu este doar pentru industria de cablu”, a spus el. „Este vorba despre pastrarea in conditii bune a acestor retele fantastice in timp ce le facem disponibile fara costuri suplimentare pe platforma on-line.”

Conceptul este simplu. Daca o persoana plateste pentru a avea acces la program prin intermediul unui cablu sau prin satelit, atunci acea persoana va putea de asemenea viziona aceleasi programe TV prin intermediul lor pe orice computer conectat la Internet si, posibil, chiar pe mobil.

Aceasta caracteristica nu este inca disponibila retelelor TV datorita faptului ca multi dintre ei primesc o parte din venitul taxelor percepute pentru companiile de televiziune prin cablu sau satelit.

De exemplu, 50% din venitul unei retele TV, provine din propriile parteneriate cu companiile prin cablu. Televiziunea prin cablu, este unul dintre putinele servicii pentru care americanii continua sa plateasca. Ca atare, mentinerea de programe de pe web este o piesa importanta din puzzle-ul de programe, in ceea ce priveste sursa lor constanta de venit.

Televizunea emisa prin internet se numeste „exagerata” – din moment ce este livrata utilizand o conexiune de banda larga in loc de un cablu sau prin satelit.

Bewkes a sustinut ca ar fi de adaugat accesul gratuit pentru 85% din gospodariile Americane, si el crede ca ar fi trebuit sa existe o singura optiune web pentru persoanele fizice care nu platesc in prezent un serviciu de televizune.

Acest concept va schimba viziunea fata de televiziunea prin cablu, si nu va mai trece mult timp pana ce accesul la fluxurile TV, va deveni popular. S-ar putea astfel cumpara MTV si Comedy Central de la Viacom, si alte posturi care le doriti, si, eventual, nu platesc pentru intregul pachet de serviciu care ar putea contine programe pe care nu le vizionati niciodata.

Acest lucru ar atrage programarea prin cablu spre cea prin web, si chiar pe site-uri precum Hulu, MySpace, Yahoo TV si chiar YouTube. Fluxurile TV gratuite prin cablu, vor fi de domeniul trecutului.

„Daca vreti sa vizionati programul, emisiunea dumneavoastra preferata, prin intermediul benzii largi a oricarui dispozitiv – PC sau mobil—at putea face acest lucru atat timp cat va abonati la orce furnizor multi-canal”, a spus Bewkes.

„Este o extensie naturala e actualului model.”

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.