Windows XP primeste inca o prelungire a vietii 

microsoft_windows_xp

Prin traditie, Microsoft incearca sa ia vechi sisteme de operare de pe piata la sase luni dupa ce s-a lansat unul nou, dar Windows XP continua sa traiasca, aproape doi ani dupa lansarea Windows Vista.

Pentru a treia oara de cand Vista a fost lansat in ianuarie 2007, Microsoft (NASDAQ: MSFT) a impins disponibilitatea XP-ului prin garantarea unor constructori de sisteme, cu o data de livrare “flexibila” peste termenul limita oficial de 31 ianuarie 2009.

Sfarsitul lunii ianuarie ramane data de final a vanzatorilor de PC pentru a elibera licente, dar ei pot livra aceste licente pana in 30 mai 2009. Astfel clientii pot cumpara sisteme Windows XP pana in iunie

Aceea va coincide cu data lansarii presupusa a Windows 7, succesorul lui Windows Vista. In timp ce Microsoft a declarat public ca Windows 7 va fi lansat la inceputul anului 2010, alti indicatori au aratat ca Windows 7 va fi lansat in iunie 2009.

Din partea sa, Microsoft insista ca aceasta nu este o prelungire. “Microsoft face o acomodare printr-un program de inventar flexibil care va permite distribuitorilor sa-si plaseze ultimele comenzi pana in 31 ianuarie 2009; si a face livrarea acelor comenzi pana in 30 mai 2009. Aceasta nu este o prelungire a vanzarilor,” a spus compania intr-o declaratie trimisa pe email catre InternetNews.com.

Windows XP pare ca moare si apoi se intoarce mai des decat zvonurile despre Steve Jobs. Microsoft a schimbat data finala de lansare pentru XP nu mai putin de patru ori de cand s-a lansat Vista. Toti au spus, Windows XP va fi pe piata timp de 90 de luni pana cand Microsoft va opri tot in mai. Predecesorii sai au o medie de 60 de luni.

Problema nu este ca, clientii iubesc vechiul Windows XP care scartaie, introdus in 2001, este doar ca Windows Vista a fost foarte slab primit. In ciuda numeroaselor actualizari si a unui pachet de serviciu, fara a se mentiona campania Project Mojave pentru a aduce la cunostinta si pentru folosirea Vista, nu este tot pentru a fi bine primit. Un sondaj recent arata ca 46 de procente a magazinelor IT il vor arunca si vor astepta lansarea Windows 7.

Ceea ce este rusinos, spune analistul Mike Sherry a Directiilor Microsoft, care crede ca Vista de astazi nu este cel lansat acum doi ani. “Nu cred ca oamenii inteleg cat de bun este Vista SP1,” a declarat pentru InternetNews.com. “Multe probleme au fost eliminate odata cu vista SP1, atata timp cat acorzi atentie la limitele programului.”

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.