Cele mai mari Rip-Offs de la Hollywood 

dead_space

Pe parcursul anilor am observat ca fauritorii de jocuri se inspira din alte forme media precum benzi desenate, romane, TV si in special filme. Uneori inspiratia infatiseaza o traducere mai directa, in punctual in care ne jucam si ne dam seama ca : “Hei, Am mai vazut asta inainte!” Coincidenta? Noi credem ca nu.

Dead Space = The Thing

Electronic Arts obtin kudos pentru crearea acestei noi si terifiante proprietati intelectuale despre expeditia de exploatare miniera dusa gresit, dar jocul e departe de original. O nava parasita, controlata de o forta puternica striga pe Event Horizon, in timp ce mutantul Necromorphs revine asupra urmelor lui The Thing al lui John Carpenter.

Dead Rising = Dawn of the Dead

Dupa vizionarea clasicului Dawn of the Dead al lui George Romero, din 1978, visam sa ucidem zombi inauntrul unui shopping mall. Lasa-l lui Capcom,stapanul jocurilor video cu zombie, sa ne scarpine mancarimea. In joc, Jurnalistul Frank West, asfarsest intr-un mall luptandu-se cu strigoii. In film, doi membri SWAT si doi reporteri care lucrau pentru un post TV, se vad inchisi intr-un mall plin de zombi.

Smash TV = Running Man

Arcada hit, Smash TV, te distribuie ca si concurent al jocului sub forma unui spectacol in care trebuie sa omoari mii de dusmani pentru a primi premii. Asta suna exact ca romanul lui Stephen King din 1982, Running Man, si filmul din 1987 cu acelasi nume, avandu-l ca actor pe Arnold Schwarzenegger, unde concurentii incearca sa supravietuiasca conditiilor aspre si a baietilor rai, cu scopul de a castiga bani.

Eat Lead: The Return of Matt Hazard = Last Action Hero

Eat Lead infatiseaza un erou de actiune faimos care trebuie sa lupte impotriva dusmanilor lui din jocurile precedente. Asta ne reaminteste de lovitura mult criticata a lui Schwarzenegger, The Last Action Hero, unde un actor faimos se bate cu cei facatori de rau din filmele trecute. Acum e doar o chestiune de care nume este mai cool, Matt Hazard sau Jack Slater? Lasam asta la alegerea ta.

Dino Crisis = Jurassic Park

In acest joc, Dino Crisis, Capcom a inlocuit zombi cu dinozauri. In timp ce ne bucuram de fuga de zgomotul soparlelor, misterioasele paralele intre acest joc de vanatoare de dinozauri si Jurassic Park face sa para mai mult a rip-off. O insula? Da. Un experiment care are ca si rezultat dinozauri ce alerga ca bezmeticii? Da. Cel putin nu i-ai clonat pe ei.

F.E.A.R. = The Ring

F.E.A.R. a castigat note mari pentru freneticele lupte inarmate si pentru atmosfera terifianta. Oricum, este infiorator cum micuta Alma ne-a facut sa suspinam. In opinia noastra, a fost cu certitudine acceptarea filmului hit, The Ring, un film care infatisa, de asemena o femeie micuta hoinarind sub forma unui adversar posedat.

Wheelman = Fast & The Furious

In Wheelman, conduci prin Barcelona masini cu muschi de inalta putere, transferand oameni in diferite locatii in timp ce eviti legea. Deoparte de faptul ca designerii au sustars idei din Grand Theft Auto, Burnout and Pursuit Force, ne aminteste deasemenea de filmele The Fast and The Furious (orice cu Vin Diesel si o masina va reusi asta) si The Transporter, unde Jason Statham cauta sa scape de baietii cei rai in timp ce livreaza pachete.

Metal Gear = Rambo

Saptmana trecuta, faimosul designer de jocuri japonez, Hideo Kojima a spus ca Rambo i-a inspirit clasicul hit, Metal Gear. Oricum, in loc de a actiona in forta, Kojima a optat pentru o sireata abordare, o alegere desteapta de design care a dus la o franciza de joc video multi milionara si un personaj unic, Solid Snake – Chris Buffa.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.