GameStop vinde jocuri folosite ca noi. Kotaku raporteaza ca GameStop imprumuta jocuri noi si nefolosite 

gamestop

Ca un consumator care s-a ars cu practicile lui GameStop şi EBGames, este greu să nu introduci o opinie personală într-un articol despre pretinsele practici greşite ale lui GameStop. Totuşi, după ce am fost martor la neglijenţa şi înşelătoria corporaţiilor la un nivel personal, nu este surprinzător că GameStop s-ar putea să vândă jocuri folosite ca noi. Acum, cu faimoasă sa politică de a împrumuta dezvăluită ca toţi să o vadă, faimosul lanţ de vânzări de jocuri video s-ar putea să vadă că FTC bate la uşa din faţă în viitorul apropiat.

După Kotaku, politica de împrumut a lui GameStop le permite angajaţilor să joace copii noi ale jocurilor de abia apărute. Când angajatul returnează jocul magazinului, el este reambalat şi vândut ca nou. GameStop în mod normal scoate câteva copii când transportul iniţial apare, eliminând discurile şi plasând cutia la vedere în magazin. În final, copiile care sunt afişate sunt vându-te tot ca noi pentru că ele nu au fost jucate niciodată, dar se pare că versiunile împrumutate cad de asemenea în această categorie, vându-te ca noi. Managerii şi angajaţii nu pot spune în mod normal care au fost jucate.

Din nefericire, această practică s-ar putea să fie în contradicţie cu legea federală. Kotaku a contactat Comisia Federală de Comerţ şi a explicat politica de împrumut practicată de managerii şi angajaţii lui GameStop. Scopul biroului de protecţie a consumatorului alt FTC este de a proteja consumatorii împotriva actelor sau practicilor nedrepte sau înşelătoare din comerţ; încălcări ale restricţiilor FTC sunt încălcări ale legii federale.
„Comisa Federală de Comerţ protejează consumatorii împotriva practicilor de publicitate şi marketing nedrepte şi înşelătoare, şi noi încurajăm consumatorul cu o plângere împotriva practicilor de afaceri ale unei companii sa ne contacteze,” a spus specialistul în relaţiile cu publicul al FTC, Betsy Lordan.

Pentru a-şi întări afirmaţia, Kotaku a adăugat politica de împrumut a lui GameStop la articol, enumerând şapte alineate care definesc ce şi cum un produs poate fi folosit. De exemplu, prima propoziţie se citeşte astfel: „Asociaţii au permisiunea să împrumute un articol din marfa magazinului pentru uzul personal pentru cel mult patru zile. Împrumutul mărfii este un privilegiu, nu un drept, şi poate fi revocat în orice moment.” Un alt alineat spune că angajaţii trebuie să împrumute marfa în mod corect prin Planificatorul de jocuri al magazinului. Pe de altă parte, lista spune că hardware-ul, accesoriile, cd-urile sigilate sau programele care trebuie modificate ca să fie instalate nu pot fi împrumutate. Dacă politica de împrumut care a fost oferită este legitimă, atunci numai jocurile deschise dinainte pot părăsi magazinul, nu şi cele sigilate; jocurile cu sigiliul rupt ar trebui să fie considerate modificate.
În mod natural, oficialii GameStop au refuzat să comenteze când au fost contactaţi de Kotaku, spunând doar că compania nu comentează politicile corporaţiei „care sunt competitive în natura lor”. Dar din nou, vice-preşedintele GameStop ce se ocupă de comunicaţiile corporaţiei Chris Olivera a adăugat că el nu poate oferi un răspuns când a fost întrebat de Kotaku, pentru că întrebările furnizate se referă la „programul de instrucţie, operaţiuni şi discount al companiei,.” În plus, FTC nu oferă răspuns adiţional, spunând că comisia nu poate nici confirma nici nega existenţa unei investigaţii.

Dacă sursele variate şi anonime ale lui Kotaku sunt corecte, atunci GamStop s-ar putea să se afle în apă caldă. Totuşi, folosind termenul sursele noastre de-a lungul unui reportaj îl face să fie mai puţin legitim, dar pe de altă parte, mărturiile oferite de manageri şi angajaţi s-ar putea să declanşeze acţiunea legală împotriva corporaţie, făcând atmosfera de anonimitate de înţeles.
Rămâneţi atenţi pentru a afla alte noutăţi, scandalul putând să mai reziste pentru un timp.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.