Mituri ale Mafiei 

new_york_mafia

Fiecare profesie are propriile sterotipuri si mituri. Nu toti doctorii sunt ca House, nu toti detectivii impart pumni in dreapta si in stanga.Dar, nimic nu se poate compara cu Mafia si miturile ei.

Cu fiecare film de-al lui Scorsese si joc cu Mafia care apar ca ciupercile, “smecherii” industriei trebuie sa raspunda la toate intrebarile. Chiar este asa? Cati oameni ai ucis? Il cunosti pe Robert de Niro? Doar pentru ca ai platit 10 lei pt a vedea un film in multiplex nu inseamna ca esti un expert. Daca doriti sa cunoasteti adevarata istorie, structura si cum functioneaza Mafia, atunci cititi acest articol mai departe.

Mafia americana a luat nastere in New York

Pentru majoritatea dintre voi, nasterea Mafiei americane in alt oras decat New York este imposibila. Desi Cosa Nostra a luat nastere in New York, primele activitati mafiote s-au desfasurat in New Orleans.

Mafia nu lucreaza niciodata cu Politia

Toata lumea este de parere ca Mafia niciodata nu colaboreaza cu Politia, FBI-ul, CIA-ul si asa mai departe. De fapt, lucrurile nu stau chair asa. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Guvernul American nu s-a folosit de soldati pentru a proteja porturile maritime, ci s-a folosit de oamenii lui  Lucky Luciano. Iar atunci cand Casto punea presiune pe SUA, oare la cine a apelat Guvernul? Ati ghicit, la Mafie. Desi nu toate aceste parteneriate au functionat fara repros, putem spune ca aceste doua .. “organizatii” au lucrat chiar bine impreuna.

“Cartitele” fac parte din joc

Din filme, carti si jocuri pe calculator, publicul crede acel mit am Mafiei care spune ca pana la urma toti devin cartite! Si desi toti mafiotii ii verifica pe ceilalti sa vada ca nu cumva sunt “wired” de catre autoritati, acest concept este un fenomen relativ nou. Mafia este o afacere veche, cu urme in anii 1800. Pentru multi dintre “batranii” mafiei, a deveni cartita nu este optiune. Dar atunci cand Joe Valachi a furnizat o gramada de dovezi imptoriva mafiei in 1963, s-a pornit un nou trend. Valachi a adus un val de nenorociri asupra mafiei.

Mafia se organizeaza dupa varsta

Mafia este o organizatie de tip piramidala, dupa o anumita ierarhie, o structura care este stabilita inca din timpurile vechi, din Palermo. Dar familiile originale care au implementat aceasta structura ar vedea multe schimbari in ziua de azi. Asa cum mafia se mandreste cu o istorie si traditie bogata, organizatia a fost nevoita sa se adapteze timpurilor. S-au format pozitii noi in organizatia Mafiei. ” Sef de strada” este una dintre ele. Atunci cand te trezesti cu politia la usa si esti aruncat intr-o celula fara telefon si nici o alta forma de comunicare, atunci toate deciziile trebuiesc luate de “seful de strada”. Mesagerul Familiei este alt post. Titlul spune totul. El este acel om care furnizeaza informatii familiei. Decat sa dai telefoane sau sms-uri, este mult mai sigur folosind un mesager de incredere.

Mafia are multe mituri, asta este sigur. Sunt convins ca ar trebui sa scriu un articol de cateva sute de pagini pentru a le explica pe toate. Dar, nu ar trebui sa credeti toti ceea ce auziti. Sunt multe neadevaruri dsespre Cosa Nostra, dar speram ca acest articol a clarificat cel putin unele dintre ele, poate cele mai importante.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.