Barbatii mai inteligenti au mai multa sperma 

barbati_inteligenti

Femeile au tendinta sa placa barbatii mai inteligenti deoarece ei sunt de obicei mai de succes si mai buni furnizori. Dar iata un alt motiv: Sperma lor este mai buna, spune un nou studiu.

Cercetatorii de la King’s College din Londra, Universitatea din Delaware si Universitatea din New Mexico au comparat recent rezultatele din cinci teste de inteligenta facute la 425 de veterani ai razboiului din Vietnam in 1985 ca parte a Centrelor Pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, Studiul Experientei din Vietnam. Acesti veterani, cu varsta cuprinsa intre 31 si 44 de ani, au dat de asemenea si mostre de sperma, astfel cercetatorii au analizat sperma pe milimetru de lichid seminal, plus cati spermatozoizi inoata normal, si alte masuri de sanatate a spermei.

Cu cat erau mai destepti barbatii, cu atat produceau mai multa sperma si cu atat mai bine micutii lor inotau – si nu a contat cat de batrani erau barbatii sau daca erau fumatori, daca consumau bauturi alcoolice sau daca erau obezi.

Dar de ce se poate ca aceste doua parca irelevante trasaturi ar fi legate? De ce matematicienii sau consultantii in afaceri produc sperma mai buna?

Reiese ca oamenii inteligenti sunt in general mai sanatosi decat egalii lor mai putin inteligenti – studiile au aratat ca desteptii sunt, spre exemplu, mai putin probabil sa sufere de Alzheimer sau de boli cardio-vasculare. Oamenii de stiinta au sugerat ca oamenii inteligenti pot avea locuri de munca mai putin stresante si in locuri mai sigure si ca ei pot face alegeri mai bune cu privire la stilul de viata, spre exemplu prin a face gimnastica mai multa si prin a manca sanatos. Cu alte cuvinte, poate ca oamenii acum asculta la Chirurgul General.

Dar aceste noi descoperiri, vor fi publicate intr-o problema viitoare din jurnalul Intelligence, au aratat ca obiceiurile negative au efecte limitate asupra calitatii spermei, asa ca ei nu sustin aceasta noua teorie.

Dar cercetatorii au speculat ca inteligenta poate fi demodata ca parte a pachetului mai mare de atribute bune. O gena poate influenta multiple trasaturi, astfel ca genele implicate la inteligenti pot sa imbunatateasca intr-un anumit fel calitatea spermei – si poate si alte caracteristici.

Aceasta poate ajuta in a explica, apoi, de ce inteligenta poate fi atat de sexi: Poate fi simplu un indicator ca o persoana are o multime de gene bune si caracteristici, spune co-autorul studiului Geoffrey Miller, un psiholog la Universitatea din New Mexico.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.