Celulele Stem in marirea sanilor 

celule_stem

O terapie cu celule STEM oferind marire a sanilor pe cale naturala va fi valabila femeilor britanice pentru prima data.

Tratamentul ar putea mari dimensiunea cupei (sutienului) reducand grasimea burtii. Include extractia celulelor stem din grasimea disponibila de pe stomac sau solduri crescandu-le in sanii femeii. O crestere a marimii unei cupe este probabila,cu un potential de castig mai mare in timp ce tehnica se inbunatateste.

O incercare a inceput deja in Anglia in folosirea celulelor stem pentru reparatii ale sanilor la femei care au avut noduli cancerigeni scosi. Un proiect separat este luat la cunostinta ca fiind primul din Anglia care foloseste noua tehnica pe femei sanatoase care cauta sa isi mareasca sanii.

Profesorul Kefah Mokbel,un chirirg al sanilor consultant la Institutul Sanilor din Londra la spitalul Princess Grace, care este responsabil pentru proiect,va trata 10 pacienti din mai. El prezice ca pacientii privati vor putea plati procedura in timp de 6 luni la un pret de 6500 de lire.

Desi tehnica cu celule stem va restabili volum,ea nu va oferii stabilitate si inaltare.

Mockbel crede ca tratamentul cu celule stem ar putea fi convenabil doar pentru mariri modeste a sanilor,dar va porni cercetari sa afle daca mariri mai semnificative pot fi realizate:”Suntem optimisti ca vom putea realiza usor o marire a sanilor cuiva.Nu putem spune inca daca putem realiza mai mult.Asta ar putea depinde de celulele stem pe care le putem recolta.”

Celulele vor fi izolate din grasimea disponibila a unei femei,odata fiind extrasa din coapse sau stomac,folosind echipament detinut de GE Heakthcare,o companie tehnologica.Celulele stem concentrate vor fi amestecate cu inca o grupa de grasime inainte sa fie injectate in sani.Dureaza cateva luni ca sanii sa ajunga la dimensiunea si forma dorita.

Pana acum, cand grasimea a fost transplantata la san fara extra celule stem, chirurgii au intampinat dificultatea de a mentine furnizarea sangelui la un nou tesut. Chirurgii cred ca dubla concentratie a celulelor stem in aceasta tehnica ajuta la cresterea vaselor de sange asigurand o furnizare eficienta de sange la grasimea transplantata.

Aceeasi tehnica a fost folosita in Japonia pentru 6 ani, initial sa trateze femeile cu deformari ale sanilor cauzate de tratamentele pentru cancer la san si, mai recent, in marirea estetica a sanilor la femeile sanatoase.

Mokbel e increzator ca teoria este sigura si asta, dupa ce a indeplinit vreo 30 de proceduri, Institutul de Sani din Londra va fi capabil sa ofere aceasta procedura pacientilor privati.

Folosirea celulelor stem la femeile sanatoase care isi fac operatii estetice aduce controverse. Corpurile medicale au avertizat ca marirea de sani nu ar trebui sa se faca la femeile sanatoase decat cand incercari la scara larga vor arata ca noua tehnologie este sigura si de efect. Tratamentul nu este valabil in fiecare zi femeilor doar cu scopuri estetice.

Eva Weiler-Mithoff, un chirurg plastician consultant de la spitalul Canniesburn din Glasgow, conduce armata britanica a incercarii europene al tratamentului cu celule stem pentru femeile care au deformari ale sanilor cauzate de cancerul de san.

Deocamdata, mai mult de o duzina de pacienti britanici cu cancer au fost tratati,iarWeiler-Mithoff este impresionat de rezultate.

Totusi,ea nu crede aceste justificari care sprijina tratamentul la femeile sanatoase.

Ea a afirmat ca, in timp ce pacientii cu cancer la san isi fac controale regulate, femeile tinere care si-au facut operatii estetice nu prea fac acest lucru astfel complicatiile ar putea fi omise.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.