Elefantii mor mai devreme in gradinile zoologice 

elefanti

Un nou studiu care compara animalele salbatice, captive si elefantii care muncesc a aratat ca traind in gradinile zoologice se poate scurta semnificativ mai mult vietile animalelor.

Scriind in jurnalul “Science”, cercetatorii spun ca obezitatea este o cauza majora de mortalitate a elefantilor adulti din gradinile zoologice.

De asemenea au citat stresul ca factor cheie in moartea animalelor tinere captive atunci cand ei sunt mutati de la o gradina zoologica la alta.

Ei spun ca gradinile zoologice nu trebuie sa primeasca elefanti noi daca nu pot furniza medii potrivite.

Totusi, au loc nasteri

Studiul s-a concentrat asupra vietii femelelor elefant, comparand mai mult de 4,500 de indivizi. Cercetatorii privesc la elefantii salbatici din Parcul National Ambosseli din Kenya, la elefantii care muncesc in industria taietoare de lemne din Burma, si populatia de elefanti din gradinile zoologice din Europa.

Pentru elefantii africani, media duratei de viata in captivitate a fost de doar 19 ani comparat cu 56 de ani in libertate.

Ratele mortalitatii printre noii nascuti in gradina zoologica a elefantilor asiatici a fost de doua pana la trei ori mai mare decat cei nascuti pe campurile industriei lemnului

Ros Clubb din Britain’s Royal Society pentru Cruzimea asupra animalelor (RSPCA) spune ca dieta si stilul de viata sunt factorii cheie care influenteaza durata de viata a elefantilor in gradinile zoologice

“Marea majoritate sunt supraponderali in gradinile zoologice. Aceasta poate explica rata mare de natalitate si de ce acestia mor devreme. Mamicile mari au utere mai mari si mai multe dintre acestea inca nasc,” a spus ea.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.