In curand, visele vor putea fi vizionate pe monitoarele computerelor 

visele

Ati visat la un Craciun alb? Oamenii de stiinta vor putea in curand sa va arate scena dumneavoastra de iarna pe monitorul unui computer imediat ce ati alunecat intr-un somn pasnic.

O echipa de cercetare japoneza a dat curs si a expus cu succes imagini direct din creierul uman, au spus intr-un studiu care a fost publicat in revista americana Neuron.

In timp ce cercetatorii de la ATR Laboratoarele Computerizate de Neuro Stiinta au reprodus doar imagini simple din creier, ei au spus ca tehnologia ar putea fi folosita eventual pentru a expune visele.

Un purtator de cuvant pentru compania Kyoto a spus ca a fost prima data cand a fost posibil sa se vizualizeze ceea ce oamenii vad, direct din activitatea lor cerebrala, spuse purtatorul de cuvant.

“Aplicand aceasta tehnologie, ar putea deveni posibil sa se inregistreze si sa se redea imagini subiective pe care oamenii le percep ca vise,” au adaugat ei.

Cand oamenii privesc un obiect, retina ochiului recunoaste o imagine care este convertita in semnale electrice care ajung in cortexul vizual al creierului.

Echipa, condusa de catre cercetatorul sef Yukiyasu Kamitani, a reusit sa prinda semnale si apoi sa reconstruiasca ceea ce oamenii au vazut.

Prima data au studiat creierul oamenilor ca model individual prin expunerea a 400 de imagini diferite, nemiscate. Apoi ei au aratat voluntarilor sase litere in cuvantul “neuron” si au reusit reconstructia literelor pe monitorul unui computer prin masurarea activitatii lor cerebrale.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.