Top 10 – Cele mai violente jocuri video 

postal_2_joc_violent

Violenta in jocurile video este sinonim cu succesul in industrie. Jocurile video au fost o sursa constanta de frustrare pentru mame, conservatori si critici de peste tot, fiind in acelasi timp un izvor de satisfactie si bucurie pentru altii. Daca nu esti un jucator, imagineaza-ti placerea de a comite acte nebunesti de violenta fara sa risti sa ajungi la inchisoare. Si desi controverse vor exista mereu, granitele violentei slabesc pe masura pe gradul de sofisticare al tehnologiei jocurilor creste.

Asadar, acest top 10 al celor mai violente jocuri video include titluri care si-au lasat amprenta violenta asupra industriei jocurilor – dar acesta nu este singurul criteriu. Vor exista mereu jocuri video violente care sunt mai sadistice pandind din umbra.

Locul.10 – Carmageddon – 1997
Violenta din Carmegeddon vine din simpla posibilitate de a calca oamenii in cele mai brutale moduri imaginate cu o masina multi-functionala ce aminteste de vehiculele vazute in filmul din 1975 Death Race 2000. A indesa pietoni in gramezi aburinde de carne sangeranda, a lovi bombe de pe marginea drumului (ceea ce este neetic avand in vedere standardele de azi ale „razboiului impotriva terorii”) si a nimici vehiculele rivalilor cu un arsenal de arme exagerat de mare – acestea sunt doar cateva din optiunile de pe meniu.

Probabil ca sloganul de pe cutie exprima totul cel mai bine: „Este o cursa pentru cei dezechilibrati chimic”. Cat de adevarat.

Locul.9 – Soldier of Fortune – 2000
Ramanand fideli spiritului 3-D, lucrul esential care a facut diferenta intre Soldier of Fortune si „verii” sai a fost utilizarea sistemului GHOUL, fiind un motor de joc fizic, care iti permite sa torturezi si brutalizezi inamicii in functie de cele mai sadice fantezii ale tale. In timp ce jocul ofera o poveste de actiune plina de teroristi si arme nucleare (ai chiar si sansa sa-l asasinezi pe Saddam Hussein), cea mai mare placere o ofera ciopartirea de membre a inamicilor cu o arma de foc puternica si sa privesti cum sangele tasneste si matele se revarsa, ceea ce face din acest joc sa fie unul din cele mai violente din toate timpurile.

Locul.8 – God of War II – 2007
In rolul lui Kratos, un fost soldat in armata spartana, devii un zeu nemilos al razboiului in Pantheon-ul zeilor greci. Suna destul de simplu, nu? Poate, dar povestea include si stergerea trecutului tau tumultos, iar asta inseamna sa-ti croiesti un drum violent si mortal pentru a obtine satisfactie. Pe acest drum vei varsa sange, sudoare si lacrimi. Oare am mentionat deja sangele?

God of War 2 promoveaza folosirea armelor intr-un mod crud, omoruri stilizate si sangeroase, scene brutale care l-ar face pe Quentin Tarantino sa roseasca (inclusiv un ultim omor in care lovesti in continuu cu o usa in capul unui alt zeu). Cadrul mitologic in care se desfasoara jocul probabil ca a fost menit sa mai atenueze din asemanarea cu violenta de pe strazi din ziua de azi, dar, la urma urmei, zeii nemilosi probabil ca nu-si rezolvau problemele la o ceasca de ceai.

Locul.7 – Gears of War 2 – 2008
A taia un dusman cu o drujba de la vintre in sus este destul de infiorator, dar sa te folosesti de un cadavru pe post de scut uman atunci cand se trage spre tine este prea de tot (asta fara sa mai mentionam modul obtuz si nerusinat in care acompaniaza sangele aceste tehnici). Oricum, Gears of War 2 ii ofera aventurierului suficienta violenta ca sa-l satisfaca, chiar si cand se afla sub un asediu de gloante (atunci cand apare sange, acesta iti improasca frumos ecranul si iti obtureaza vederea asupra campului de lupta – exact ca in viata reala!)

Locul.6 – Mortal Kombat – 1992
Originea jocurilor video violente este la fel de greu de gasit precum monstrul din Loch Ness, dar nu poti sa negi violenta care a aparut atunci cand Mortal Kombat a ajuns in caminele de peste tot in 1992. Zarva si reactiile aparute au fost fara precedent la vremea respectiva, jucatorii fiind angrenati intr-o lupta 2-D care includea o varietate de miscari ce provocau pierdere de sange, explozii si alte lucruri sangeroase.

Desi era un joc ticalos, menit sa scandalizeze mamele de peste tot, copiii iubeau modul in care omorurile erau terminate, cum ar fi taierea oponentului pentru ca apoi sa cada cu tot torsul in tepuse extrem de ascutite. Expresia „termina-l” a devenit una din cele mai usor de recunoscut din scurta istorie a jocurilor video. Totusi, era destul de scarbos.

Locul.5 – Thrill Kill – 1998
Acest joc nu a fost lansat in mod oficial pe PlayStation, asa cum s-a dorit initial, dar de atunci multe copii au devenit disponibile prin piratare. Oricum, doar cei cu adevarati sadici ar vrea sa caute acest joc si sa se bucure de el. Este vorba de o lupta 3-D intre 4 jucatori in care unele din cele mai de prost gust personaje se lupta pana la moarte.

Inarmati cu seringi, bice electrice, membre taiate si alte arme jucatorii se bat ca nebunii, folosindu-se de manevre grotesti, obsesive si/sau sexuale, rezultatul fiind mereu unul mult prea insangerat.

Locul.4 – MadWorld – 2009
Ce este negru cu alb si rosu peste tot? Victimele tale in timp ce sunt improscate pe un perete dupa ce au fost insurubate pe un stalp de iluminat. Sau poate ca raspunsul ar putea fi dusmanii tai care sunt trecuti printr-un tocator de carne, sau a te juca darts folosindu-te doar de oponentul tau si de o bata de baseball. Indiferent de stilatul omor, acest joc nu glumeste deloc cand vine vorba de violenta.

Poate ca improscarea sangelui pe un fundal alb cu negru evidentiaza violenta feroce si gratuita, dar orice joc care imprumuta idei din The Running Man si un protagonist cu o drujba pe mana are un potential violent.

Locul.3 – Manhunt – 2003
Asa cum istoria se repeta de fiecare data cand un nou joc video controversat a fost lansat pe piata, Manhunt si producatorii lui s-au lovit de un conflict continuu cu clasificarea jocului, cu parintii furiosi si cu legile de cenzura care au provocat furie printre criticii sai atunci cand a fost lansat (fiind primul joc video care a fost clasat in provincia Ontario in 2004 ca fiind un film din cauza naturii sale grotesti).

Oricum, jucatorul putea sa se strecoare intr-un mediu 3-D si sa comita acte inspaimantatoare de crima ca parte a unei forme sadice de distractie. Decapitari, strapungerea creierului cu obiecte de otel si chiar introducerea unei secere in fundul victimei erau parti ale experientei Manhunt. Intr-adevar violenta.

Locul.2 - Grand Theft Auto III – 2001
Daca Mortal Kombat era strabunicul jocurilor video extrem de violente, atunci toate jocurile din seria Grand Theft Auto (si in special Grand Theft Auto III) pot fi considerate bastarzii acestuia. Asa cum si titlul sugereaza, esti pe cale sa-ti faci un nume prin ducerea la bun sfarsit a unui misiuni intr-un mediu la persoana a treia, iar furtul de masini este cea mai inocenta infractiune pe care o poti comite.

De la batai intre gasti la prajirea de prostituate cu aruncatoare de flacari, nimic nu este prea dezgustator sau nerealistic in fata mortii, a sangelui si a mutilarilor. Violenta ce a urmat dupa lansarea altor continuari (incluzand GTA: Vice City, GTA: San Andreas si GTA IV) a adaugat doar mai multa benzina pe foc. Iar odata ce franciza a aparut si in varianta 3-D, cu perspectiva persoanei a treia, iadul s-a dezlantuit, iar pentru asta poti sa dai vine pe GTA III.

Locul.1 – Postal 2 – 2003
Locul pe tronul celor mai violente jocuri video este unul rezervat doar pentru titlurile de referinta, iar Postal 2 merita cu usurinta aceasta onoare. Acesta este un joc in care este ceva obisnuit sa lovesti grenade cu piciorul si sa-i tai cu coasa pe trecatorii care refuza sa participe in povestea vietii tale (care, la urma urmei, este scopul acestui joc).

Bineinteles, ca asta inseamna sa folosesti cadavre de pisici pe post de amortizor pentru arma ta, sa lovesti oameni cu capete de vaci pline de antrax si sa te joci cu cainele tau cu capetele victimelor tale dezmembrate. Postal 2 este esenta violentei fara rost si dusa la extrem din jocurile video.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.