Top 10 – Filme si arme legendare 

al_pacino_scarface

Daca exista un secret in ceea ce priveste realizarea unui film de actiune acesta este un mister, nu? Te rog. Toata lumea stie ca secretul unui film bun de actiune este de fapt legat de arme misto. Bineinteles, si un scenariu bun (precum cel din Robocop) si o interpretare buna sunt importante, dar daca chiar vrei ca oamenii sa vorbeasca cu adevarat, atunci e nevoie de arme mari si rele.

Pentru a celebra filmele de actiune, dar si evenimentul Borderlands care celebreaza armele de foc, vom aminti 10 filme legendare si armele care le-au facut celebre.

Acestea nu sunt neaparat cele mai „bune” arme, ci cele care sunt cele mai vii in memoria privitorului – ceva special, ceva ce nu a mai fost vazut pana acum si ceva ce a schimbat toate filmele care au urmat.

Locul 10 – Cobra Assault Cannon
Robocop, 1987
Trilogia Robocop a fost unul din hiturile anilor ’80, iar cutia de metal umblatoare a compensat pentru incetineala miscarilor cu armamentul din dotare.

Arma Cobra Assault Cannon a fost folosita atat de infractori, cat si de politisti, si asta din motive intemeiate. In principiu, o arma pentru tintasi, care arunca grenade; aceasta rautate a distrus masini, pe robotul ED 209 si aproape l-a eliminat pe insusi Robocop. „Bang Bang clasa intai!”, intr-adevar.

Locul 9 – Railgun
Eraser, 1996
Schwarzenegger a tras cu ceva mai mult de doua arme in filmele sale si este greu sa alegi cea mai cunoscuta arma a starului. Totusi, in ceea ce priveste inventivitatea, castigatorul este Railgun, care apare in filmul Eraser din 1996.

Capabila sa vada (si sa traga) prin pereti, aceasta arma a adus un aer periculos de nu-ai-unde-sa-te-ascunzi filmului, iar de atunci, conceptul unei arme de foc care trece prin pereti a devenit ceva normal in filme si jocuri video.

Locul 8 – Noisy Cricket
Men In Black, 1997
Seria Men In Black a avut diverse dispozitive nebunesti, inclusiv arme de toate formele si marimile. Desi tunurile folosite in film sunt grozave, cel mai amuzant moment din film este acela cand Will Smith primeste o arma micuta.

Dar surpriza cea mai mare este puterea impresionanta al acestui minuscul pistol.

Locul 7 – M203 Prosthetic Gun
Planet Terror, 2007
Ce ar putea sa depaseasca o mitraliera in cazul unui atac al populatiei zombie? Si cum ar fi daca acea arma ar fi atasata de Rose McGowan? Cea mai grozav dispozitiv prostetic pentru ucigasii de zombie, aceasta arma a luat fata tuturor in Grindhouse. Inventiva arma a rescris cartea apocalipsei zombilor (cum poate sa traga cu lucrul ala?).

Am spune ca e destul de bine pentru locul 7.

Locul 6 - The Guitar-Case Gun
Desperado, 1995
Toate cele trei filme din trilogia mexicana sunt intesate de arme puternice si de clasicii pistolari. Imaginea unei cutii de chitara plina cu arme de foc a ajuns un fel de gluma in randul muzicienilor.

Momentul definitoriu al trilogiei are loc atunci cand lui El Mariachi i se alatura doi prieteni si incepe o lupta pe viata si pe moarte cu cutii de chitara pline cu mitraliere, iar una contine chiar si un lansator de rachete. Trucul cu arma-din-cutia-de-chitara cantareste cat locul 6.

Locul 5 – Predator Shoulder Cannon
Predator, 1987
Seria Predator este plina de armament nebun, de la oameni care lupta cu o mini-mitraliera numita „Ol’ Painless” pana la discurile de lama ale Predatorului. Totusi, nimic nu se compara cu cat de grozava este o arma pe care nu trebuie sa o tii in mana. Acest mic revolver al mortii este tot ajutorul de care are nevoie un Predator.

Locul 4 – The Boomstick
Army of Darkness, 1992
Armele de foc au fost un reper al filmelor de actiune inca de pe vremea filmelor cu vestul salbatic. Cu siguranta ca si-au meritat statutul pe care il au alaturi de eroul de actiune, dar nu poti sa-ti doresti o arma mai buna decat Boonstick-ul lui Ash.

Stii ca o arma merita atunci cand un tip care in loc de mana are o drujba tot se mai chinuie sa o care.

Locul 3 – The Phaser
Star Trek: The Motion Picture, 1979
Indiferent daca esti sau nu un Trekkie, nu ai cum sa negi popularitatea de care se bucura Star Trek. La 30 de ani de la primul film de lung metraj, noul film Star Trek lansat in aceasta vara este unul din cele mai mari succese de box office.

Fanii inca dezbat care este cea mai „grozava” arma din universul Star Trek, dar nici una nu este mai usor de recunoscut decat Phaser-ul.

Fie ca il folosesti pentru impietrire sau pentru omor, acest fazor este pe locul trei pentru noi.

Locul 2 – My Little Friend (M16 cu M203 Grenade Launcher) – Micutul meu prieten (M16 cu M203 Aruncator de grenade)
Scarface, 1983
Scarface este plin de momente si citate memorabile, dar nimic nu depaseste momentul in care lumea a spus „hello” acestui mic prieten.

Este aproape obligatoriu sa citezi aceasta fraza clasica atunci cand manuiesti o arma. In ceea ce priveste citatele despre arme, exista doar unul care poate depasi Micutul prieten al lui Tony Montana, si acea arma este…

Locul 1 – .44 Magnum Smith & Wesson Model 29
Dirty Harry, 1971
Este un fapt demostrat de stiinta ca nimeni nu a tinut o arma in mana fara sa spuna fie „Do I feel lucky?” (Ma simt norocos?) sau celebrele cuvinte: „Go ahead, make my day” (Da-i drumul, fa-mi ziua).

Stim ca al doilea citat este din Sudden Impact, in care mai apare si o a doua arma (.44 automag), dar imaginea lui „Dirty” Harry Callahan fluturand acest monstru de arma ramane cea mai celebra din cinema.

Ambele citate s-au aflat in Topul 100 al citatelor din filme, realizat de AFI, „Make my day” pozitionandu-se pe locul 6, iar „Do I feel lucky?” pe locul 51.

De fapt, intr-un sondaj al canalului FOX referitor la armele din filme, .44 Magnum-ul a fost pe locul doi, fiind invinsa numai de sabia luminoasa din Star Wars. Insa, din categoria armelor de foc, acest tun de mana detine suprematia, chiar si dupa 40 de ani.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.