Top 10: Grupuri de crima organizata 

grupari_mafiote

Desi Hollywood-ul ne-a facut sa credem ca gruparile de crima organizata sunt formate din mafioti simpatici cu accent Italian care spun lucruri precum ” Eh, fhuggetaboutit”, realitatea este ca sindicatele de crima organizata sunt prezente in fiecare tara de pe planeta, si pe masura ce cresc, devin tot mai brutale.

In acest articol o sa discutam despre cele mai mari 10 grupari de crima organizata din lume. Vom discuta despre activitatile lor, iar, dupa caz, despre sefii lor.

10. Cele cinci familii ( The Five Families )

Baza: Statele Unite ale Americii

Activitati criminale: pariuri, camatarie, santaj, jocuri de noroc, trafic de droguri

Sefi: Vincent Basciano, Nicholas Corozzo, Carmine Persico, Daniel Leo, Vittorio Amuso

Cele cinci familii mafiote din New York – Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese si Luchese – au controlat crima organizata din New York de la inceputul anilor 30, dar in prezent sunt doar o umbra a ceea ce au fost, datorita eforturilor depuse de autoritati pentru a le termina operatiunile. Dintre toate, familia Genovese este cea mai mare si mai puternica familie mafiota din SUA. In Statele Unite, “La Cosa Nostra” a fost foondata de catre Lucky Luciano, un membru am mafiei siciliene care a venti in Statele Unite in anii 20, si a adus foarte multe dintre structurile si practiciile mafiei cu el.

9. United Bamboo

Baza: Taiwan

Activitati criminale: recuperari de datorii, crime la comanda, camatarie, jocuri de noroc, mita

Avand reputatia de a fi cea mai mare grupare de crima organizata din Taiwan, cu pana la 10,000 de membrii, United Bamboo opereaza dupa un vechi cod de conduita si etica, care spune ca membrii gruparii trebuie sa fie foarte uniti si promoveaza ” armonia intre oameni”.

Desi au negat in dese randuri, se crede despre United Bamboo ca a inceput sa faca si trafic de droguri, si ca sfera lor de influenta se extinde si in KMT ( cel mai mare partid politic din Taiwan ), si de asemenea in Asia, zona Pacificului, Europa si America. Spre deosebire de alte sindicate, United Bamboo nu are un sef, ci o structura orizontala de ierarhie.

8. Tijuana Cartel

 

Baza: Mexic ( Tijuana si Baja )

Activitati criminale: trafic de droguri, crime la comanda, mita

Sef: Eduardo Arellano Felix

Caderea cartelurilor Columbiene in anii 90 a creat un vaccum care a fost umplut de trei cartele Mexicane. Ne referim la cartelul Sinaloa, condus de Joaquin Guzman; cartelul Juarez, condus de Vicente Carrillo Fuentes; si cartelul Tijuana, condus ( probabil ) de catre Eduardo Arellano Felix.

DEA-ul ( Drug Enforcement Administration ), spune despre cartelul Tijuana, ca este cel mai agresiv dintre toate cele 3 carteluri, si ca razboaiele pentru teritoriu dintre cele 3 au costat sute de vieti omenesti in ultimii 10 ani. Se spune ca acest cartel ofera mita in valoare de 1 milion de dolari pe saptamana pentru a putea opera.

7. Dai Huen Jai

Baza: China

Activitati criminale: trafic de droguri, camatarie, trafic de persoane, frauda, contrabanda, prostitutie.

Gruparea Dai Huen Hai  a luat nastere in urma revolutiei culturale Mao Zedong; dupa moartea lui Mao, multi dintre membrii gruparii paramilitare Red Guard au fost trimisi in tabere de “re-educare”, unde au fost victimele a numeroase abuzuri, si au iesit mult mai corupti decat au fost atunci cand au intrat. Spre deosebier de multe grupari criminale, Dai Huen Jai duce o oarecare lipsa de organizare. Membrii acestei grupari sunt foarte misteriosi si se spune ca se raspandesc in toata Asia, America si Australia.

6. Mafia Siciliana

 

Baza: Sicilia

Activitati criminale: trafic de droguri, coruptie politica, trafic de arme, crime la comanda, incendii, frauda, contrabanda

Sef: Matteo Messina Denaro

Organizata in functie de teritoriu si incluzand pana la 100 de familii, Mafia Siciliana isi are radacinile in mijlocul secolului 19, dar si-a asumat o identitate criminala doar in prima parte a secolului 20. Atunci cand Lucky Luciano a “exportat” mafia in Statele Unite, in anii 30, activitatea lor criminala a crescut exponentia, iar in prezent se crede ca aceasta grupare are pana la 2,500 de afiliati americani.

In Sicilia, aceasta grupare a ajuns la putere prin controlul contractelor de constructii si in curand a ajuns sa fie un jucator important in traficul de droguri si arme.Desi, in prezent, ei au fost contestati de alte sindicate Italiene, asasinarea a doi judecatori Italieni in anii 90 au reamintit tuturor ca Mafia Siciliana inca reprezinta o forta globala.

5. 14K

Baza: Hong Kong

Activitati Criminale: Santaj, crime la comanda, rapire, jocuri de noroc, prostitutie, camatarie, trafic de persoane, trafic de droguri, contrabanda

Sef: necunoscut

Gruparea 14K  este una dintre cele mai traditionale triade din Hong Kong, iar in anii 90, a fost considereata cea mai mare din lume pana cand un foarte cunoscut proces din Portugalia l-a condamnat pe prosupusul sef al gruparii 14K. Se spune ca aceasta grupare s-a raspandit in Asia si ca si-au stabilit “filiale” in cele mai mari orase din SUA.

4. D-Company

Baza: India si Emiratele Arabe

Activitati criminale: trafic de arme, trafic de droguri, terorism, santaj, contrabanda si crime la comanda

Sef: Dawood Ibrahim

Imperiul criminal D-Company este condus de Dawood Ibrahim, un om cautat la nivel international de catre autorititati care facut de toate, de la santaj pana la acte de terorism care includ bombardamentele din Bombay in 1993, care au ucis 257 de oameni si au ranit peste 700. Ibrahim este considerat o celebritate in regiune, deoarece este o prezenta constanta in industria filmelor de la Bollywood, atat la nivel social cat si profesional. Confirm trezoreriei Americane, Ibrahim are relatii cu Al-Qauda si talibanii si se spune despre el ca s-ar ascunde in Pakistan. De asemenea, se crede ca a apelat la chirurgia estetica pentru s-a schimba infatisarea, desi prea putine lucruri se pot face in legatura cu inaltimea lui. Ibrahim are 1,62 cm inaltime.

2.Yamaguchi-gumi

Baza: Kobe, Japonia

Activitati criminale: santaj, jocuri de noroc, trafic de arme, prostitutie, trafic de droguri, camatarie

Sef: Shinobu Tsukasa ( nume real Kenichi Shinoda )

Aceasta grupare isi are radacinile in 1915, dar isi datoreaza renumele din ziua de azi de cea mai mare si mai puternica Yakuza ultra-violentului Kazuo Taoka. De fapt, moartea lui in anul 1981 a scuturat gruparea din temelii.

In prezent, se estimeaza ca aceasta grupare are in jur de 40,000 de membrii si este condusa de mai putin violentul Shinobu Tsukasa, care a preluat conducerea in anul 2005. Tsukasa incearca sa isi mute gruparea spre Tokyo, cu toate ca este, in prezent, in inchisoare.

1. Solntsevskaya bratva

Baza: Moscova, Rusia

Activitati Criminale: santaj, trafic de droguri, furturi auto, trafic cu arta, spalare de bani, crima la comanda, trafic de arme, trafic material nuclear, prostitutie, afaceri cu petrol

Sef: Sergei Mikhailov

Fostul agent special FBI Bob Levinson a spus despre mafia Rusa ca sunt “cei mai periculosi oameni din lume”, o notiune terifianta daca ne gandim ca aceasta grupare este formata din 300,000 de membrii, impartiti in 450 de grupuri.

Gruparea mama este Solntsevskaya bratva, o formatiune extrem de bogata si nemiloasa, care este condusa de fondatorul sau, Sergei Mikhailov, un om cu foarte multe relatii in lumea interlopa si nu numai.

Un raspuns pentru Top 10: Grupuri de crima organizata

  1. VALI

    interesant, chiar nu stiam ca rusii is cei mai tari

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.