Top 10 jocuri pentru presedintele Obama 


Stiti, fiind liderul celei mai deosebite tari din lume nu este o sarcina usoara. Si cel mai rau, este ca nu este o cale reala de a te pregati adecvat pentru asta. Din fericire, lumea jocurilor video ofera multor viitori Comandanti Sefi oportunitatea de a da un test asupra strategiilor lor sociale, economice si militare si astfel se poate vedea cum se finalizeaza lucrurile. In final, nord-coreenii au aruncat o bomba peste noi, este o floare la ureche sa incerci o salvare mai recenta si sa le stergi inainte ca ei sa aiba o sansa. Mizele sunt destul de ridicate pentru urmatorul nostru Presedinte si, fiindca nu este o optiune pentru el de a reancarca tara daca lucrurile se strica, ne-am gandit sa-i oferim Presedintelui Obama o lista cu zece jocuri care il vor ajuta cu siguranta sa se pregateasca pentru acest termen nou si sa repete raspunsul lui la unele crize pe care s-ar putea sa le intalneasca.

Masina Politica 2008

Bine, bine. El deja a castigat alegerile pentru 2008, dar nu este motiv sa sara peste aceasta. Nu numai ca ii ofera la echipa lui Obama un inceput bun asupra pregatirii urmatoarelor alegeri, dar serveste de asemenea ca un instantaneu al opiniei publice inaintea celor mai recente alegeri. Deci daca echipa vrea sa stie pozitia lor asupra sanatatii universale sau a taxelor ridicate asupra combustibililor pot zbura intr-un oarecare stat, ei nu trebuie sa sune la unii Secretari de Departamente fitosi; ei pot porni jocul si pot vedea chiar ei insisi.

Tropico

Bine, candidand pentru Statele Unite nu este chiar ca si cum ai fi dictatorul unei mici, impovarate insule din Caraibe (cel putin acum), dar sunt clar unele lectii importante care pot fi invatate aici. Prima, criza economica si nelinistea sociala in Tropico va face mult mai mult decat sa-l pregateasca pe viitorul nostru Presedinte sa faca fata cu recesiunea din prezent si frictiunea politica pe care o va gasi dupa cum negociaza urmatorii patru ani. Si daca il invata cum sa ‘rasfoiasca’ niste bani de afara pentru a finanta pensionarea lui, deci, este un risc pe care trebuie sa n-il asumam.

Phoenix Wright: Avocatul as

Cu atat de multi membri ai Curtii Supreme pregatiti pentru pensionare (vorbim despre tine Stevens), este probabil ca Presedintele Obama va avea oportunitatea de a numi cel putin doi judecatori in urmatorii ani. Si ce cale mai buna de a transmite mai departe ceea ce este un judecator bun decat innotand in aventurile incepatorului avocat al apararii care este favoritul tuturor, Phoenix Wright? Dupa cum urmeaza procesul de investigare a lui Phoenix, interviul si examinarea incrucisata, noul nostru Presedinte va avea toate informatiile de care are nevoie pentru a determina cine va sta pe scaunul celei mai inalte functii judiciare.

Call of Duty 4

In plus de a fi cel mai mare ofiter executiv in rang al natiunii, Presedintele este de asemenea Comandantul Sef al armatei natiunii. Pentru a pregati cat mai bine pe Presedinte in vederea realizarii potentialului deplin a armelor de infanterie moderne si de ai da lui un sens mai mare a consecintelor de a trimite femeile si barbatii tineri pe caile rele, sugeram ca Presedintele sa ia provocarile din Call of Duty: Razboiul Modern. Desi el omite experienta palpitanta de pe campul de lupta care face viata puscasilor marini atat de atragatoare, nu este nicio cale ca jocul sa poata ajuta, dar imbunatateste consideratiile pentru militarii nostri.

Tiger Woods Turul PGA 09

Nu poate fi numai munca, desigur, si astfel am vrut sa-i dam lui Obama o sansa la o scurta recreatie. Golful este trecutul vivace al presidentiei, si am vrea sa-i dam Presedintelui Obama ocazia de a-si imbunatati jocul sau prin a juca cateva randuri virtuale alaturi de Tiger Woods. Si mai bine, propriul antrenor a lui Tiger, Hank Haney, ii va da un numar de sfaturi folositoare in golf care ii vor cadea numai bine cand Presedintele va trebui sa loveasca legaturile cu Kim Jong-il.

Capitalism II

Odata Presedintele Calvin Coolidge a spus, “Afacerea Americii este afacere”, deci ar fi merituos pentru Presedintele Obama sa investigheze intrarile si iesirile lumii corporative. Si nu este un loc mai bun de a incepe decat seriile sarbatorite Trevor Chan. Acest joc de management economic il va forta pe Obama sa ia in considerare tot ce este implicat in productie, si vanzarea bunurilor, tot timpul in care conduce linia de jos. Si daca lucrurile se inrautatesc, Presedintele poate cere la Enlight sa dezvolte si sa publice Bailout (Eliberarea pe cautiune) a lui Trevor Chan.

Antrenorul meu spaniol

Demografica Americii se schimba si este timpul pentru viitorul Presedinte sa faca un efort de a intelege si de a comunica cu diverse elemente ale electoratului in limba lor nativa. Nu este punct mai bun de a incepe decat ajungand la vorbitorii de Spaniola – Latinii si Hispanicii care traiesc si muncesc in Statele Unite. Desigur, poate nu au lucrat chiar bine pentru Bill Richardson, dar nu este motiv pentru Presedintele Obama sa nu-si intareasca abilitatile sale de a comunica cu o parte atat de mare si importanta a electoratului.

Finalul Razboiului lui Tom Clancy

Brand-ul Clancy a oferit intotdeauna o povara de amuzament Agentiei Nationale de Siguranta si Departamentul Apararii care promite si deci noi trebuie sa fim siguri ca Presedintele Obama intra in actiune. In acest caz, am ales acest joc de strategie din titlurile spintecate – de maine – care stimuleaza un razboi mondial care a pornit de la o lipsa de resurse. Si mai bine, optiunea jocului de a juca folosind comanda vocala ar trebui sa fie o oportunitate perfecta pentru Presedintele viitor de a cicali oamenii din jur.

DEFCON

Un om care are degetul lui pe un buton este un om cu foarte multa responsabilitati. Deci inainte ca Presedintele Obama sa ajunga la acele coduri de lansare, am vrea ca el sa verifice acest joc de razboi infiorator care stimuleaza un razboi nuclear mondial. Punctul real al jocului este ca nu poti castiga niciodata intr-un schimb nuclear cu alta putere, deci singurul scop este de a vedea cine poate pierde in final. Vreau sa spun, sa nu primeasca toate moralele sau restul, dar este o lectie pe care am vrea ca oricine care sta in Biroul Oval sa o invete.

Supreme Ruler 2010

S-ar putea sa nu fie cel mai bun dintre jocurile de pe lista, dar daca Comandantul Sef se va remarca la locul de munca, va avea prea multi stapani de acelasi fel de provocari prezentate de acest joc. Cu control deplin peste infrastructura si armata din tara se poate ca el va putea sa exploreze folosirea si abuzul acelei puteri intr-un format care de fapt nu va afecta pe nimeni din lumea reala. Astfel, daca spre exemplu, el vrea sa vada, daca ceva, se poate intampla daca invadam Canada, el ar putea doar sa dea o tura prima data in Supreme Ruler.

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.